740 τόνους αλογίσιο κρέας έφαγαν οι Έλληνες

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με τους μοσχαρίσιους κιμάδες της Ευρώπης, οι οποίοι φαίνεται να είναι πλούσιοι σε αλογίσιο κρέας.
Την ώρα, που ο ΕΦΕΤ, με επίσημες ανακοινώσεις του, καθησυχάζει τους καταναλωτές μιλώντας για προληπτικές ανακλήσεις και ελέγχους, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας» αναφέρουν ότι δύο εταιρείες έφερναν κρέας αλόγου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο ΕΦΕΤ αναζητεί δύο εταιρείες-«φαντάσματα» που εισήγαγαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένων μπαλών κιμά από τη Βουλγαρία.

Όσο για το λόγο για τον οποίο αναζητούνται οι ιδιοκτήτες των εταιρειών εφόσον η εισαγωγή αλογίσιου κρέατος δεν συνιστά παράνομη πράξη, είναι στο πλασάρισμά του ως μοσχαρίσιου κιμά.

Οι υποψίες κινήθηκαν όταν οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι δύο εταιρείες είχαν ως έδρα, η μία ένα χωράφι και η άλλη μία άσχετη πολυκατοικία.

Έπειτα από αίτημα του ΕΦΕΤ, η υπόθεση ερευνάται από το ΣΔΟΕ αλλά και την Εισαγγελία Αθηνών.

Εν τω μεταξύ, οι μηχανισμοί του ΕΦΕΤ προσπαθούν να εξακριβώσουν τόσο τις ακριβείς ποσότητες, όσο και τις χώρες απ΄όπου έχει εισαχθεί αλογίσιο κρέας στην Ελλάδα. Σύμφωνα, πάντως, με τη Eurostat έχουμε ήδη καταναλώσει 74.300 κιλά, ενώ στέλεχος του ΕΦΕΤ λέει: «Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι δεκαπλάσιος».

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι φάγαμε άλογο. Αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό», αναφέρει το στέλεχος του ΕΦΕΤ, αλλά το θέμα είναι ότι το κρέας μπορεί να περιείχε την ουσία με την οποία εμβολιάζονται για την αρθρίτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.