Κύπρος: Συγκέντρωση σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή


Η είδηση του κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας συγκλονίζει την Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι το πρωί ανώτατες πηγές της Λαϊκής διέψευδαν χαρακτηρίζοντας φήμες τα περί κλεισίματος της τράπεζας η είδηση ότι μπαίνει λουκέτο στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου επιβεβαιώνεται.
Τα ATM της τράπεζας έχουν στεγνώσει από μετρητά, ενώ περίπου 500 υπάλληλοι της τράπεζας οι οποίοι οδεύουν προς απόλυση συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής για να διαμαρτυρηθούν.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας «καλής» τράπεζας από την παλαιά Λαϊκή, η οποία θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου. Η λεγόμενη «κακή» Λαϊκή τράπεζα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.
Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι απαλλάσσονται από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν. Δεσμεύονται επίσης 2,8 δις από ταμεία πρόνοιας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών.
Από το πρωί της Πεμπτης, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία για κλείσιμο της Λαϊκής, έχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. 
Όσοι πρόλαβαν να κάνουν αναλήψεις σήκωσαν το ανώτατο μέχρι 500 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.