Μαραθώνια αγωνιστική πορεία οργανώνει αύριο ο Βασίλης Λέκκας!


Αύριο, Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.00 π.μ., με αφετηρία, τον ιερό, ιστορικά, Τύμβο του Μαραθώνα και σημείο προορισμού, τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, ο τραγουδιστής, Βασίλης Λέκκας, επαναλαμβάνει, για δεύτερη φορά, μετά από δυόμισι χρόνια, την αγωνιστική του πορεία, και προσκαλεί όλους τους πολίτες, να συμμετέχουν μαζί του, με σκοπό, την αφύπνιση και την προτροπή, εναντίον μιας γενικής παθητικής παρατήρησης των πολιτικών τεκταινομένων, στη χώρα μας και εναντίον της αυτοκαταστροφικής αδράνειας.

Η πρώτη του μαραθώνια πορεία, η οποία και δεν κοινοποιήθηκε, από τα Μ.Μ.Ε., πραγματοποιήθηκε, στις 13 Οκτωβρίου – 2010, σε μία χρονική στιγμή που η Ελλάδα βρισκόταν, ήδη, σε πολύ δεινή θέση, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν έντονες λαϊκές αντιδράσεις. 

Το σύνθημά του ήταν: «ΛΑΕ, ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ».
Το σύνθημα της αυριανής του πορείας είναι ακριβώς το ίδιο, επειδή, τα πράγματα στη χώρα μας, όχι μόνο δε βελτιώθηκαν αλλά, αντιθέτως, χειροτέρευσαν, στο έπακρον.
Στην Ελλάδα, που βρίσκεται, κάτω από την «μνημονιακή κηδεμονία», λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη – μη βίαιη ανακατανομή πλούτου και απο-απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας, υπέρ των τραπεζών και άλλων “διεθνών οργανισμών”, σε βάρος των μικρομεσαίων και ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων και, γενικώς, των παραγωγικών ομάδων. Αυτό συμβαίνει παράλληλα, με το απεχθές αντίτιμο της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας (ανεξαρτησίας), την εκποίηση του εθνικού πλούτου ολόκληρης της χώρας και την παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών αρχών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Προφανώς, το σύστημα δε λειτουργεί, η κατάσταση επιδεινώνεται, διαρκώς, με γεωμετρική πρόοδο, υπό το άλλοθι μιας, δήθεν, οικονομικής κρίσης που, σύμφωνα με διεθνείς, έγκριτους οικονομολόγους, αποτελεί, μια οικονομική παγίδα.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μετατρέπονται σε φτωχό λαό. Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι προ των πυλών. Αυτό αποδεικνύεται, καθημερινά, στην πράξη αλλά και επίσημα, σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η ανεργία έχει υπερβεί κάθε όριο. Η κοινωνική πρόνοια διαμελίζεται καθημερινά. Οι νευραλγικοί τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των Υποδομών και της Ανάπτυξης καταρρέουν. Η κοινωνικές ανάγκες έχουν αρχίσει, να ικανοποιούνται, από τον εθελοντισμό των πολιτών. Υπάρχει κρίση ηθικών και πολιτιστικών αξιών και το μόνο φως που διαφαίνεται, πηγάζει, από μεμονωμένες προσπάθειες ατόμων ή κοινωνικών ομάδων που, όμως, δεν επαρκούν, για να ανατρέψουν την αποπνικτική αυτή κατάσταση.

Το χειρότερο, όμως, είναι, ότι πολλοί άνθρωποι έφτασαν στο σημείο, να στρέφονται, πλέον, κατά του εαυτού τους. Δυστυχώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, συντελείται μια αληθινή γενοκτονία. Ο αριθμός των 3.500 αυτοκτονιών, στη χώρα μας, απο το 2010 που ξεκίνησε η «οικονομική κρίση» μέχρι και σήμερα, είναι, πραγματικά τραγικός και πρωτοφανής, για τα ελληνικά δεδομένα. Παράλληλα, ο αριθμός των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κατάθλιψη και κινδυνεύει η ψυχική τους υγεία, συνεχώς, μεγαλώνει…
Πόση αβεβαιότητα και ανασφάλεια μπορεί να αντέξει μια ανθρώπινη κοινωνία και τι είναι ικανός, να κάνει ο άνθρωπος, για να την εξισορροπήσει; Δυστυχώς, αρχίζει να φαίνεται η σκοτεινή όψη του νομίσματος, με την απώλεια του ελέγχου, με την παραπληροφόρηση, με την αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, με την επαναφορά απαράδεκτων παρελθοντικών πρακτικών, με την άνοδο αντικοινωνικών ιδεολογιών, όπως είναι οι κοινωνικές διακρίσεις και με κορυφαία παραδείγματα, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Σύμφωνα με τη λογική σκέψη, η δραματική κατάσταση που βιώνουμε, δεν αποτελεί δική μας επιλογή. Πρέπει, όμως, να αντιληφθούμε ότι αποτελούμε μέρος του προβλήματος και πρέπει να επιλέξουμε, πώς θα διαχειριστούμε την παρούσα κατάσταση, στη συνέχεια. Δεν θα πρέπει να αδρανούμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η λύση είμαστε εμείς!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ!
«Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια,
είναι η άνοιξη που δεν έφερες».
«Κάνε άλμα, πιο γρήγορο, από τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.