Άρχισε η δίκη των διευθυντικών στελεχών της Marfin που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Άρχισε ενώπιον του δεύτερου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας η δίκη των διευθυντικών στελεχών της Marfin οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου στις 5 Μαΐου το 2010.
Κατηγορούμενοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κων/νος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου.Ως πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε ο πατέρας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της εγκύου που είχε βρει τραγικό θάνατο, ο οποίος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το κατάστημα έπρεπε να είχε θωρακιστεί καθώς τα τζάμια είχαν σπάσει κατ' επανάληψη και παρόλα αυτά δεν έβαλαν νέα τζάμια ασφαλείας». Τόνισε πως δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου και δεν υπήρχε μελέτη πυροπροστασίας.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί το υποκατάστημα δεν έκλεισε νωρίτερα εκείνη την ημέρα «αφού τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα κι άλλες τράπεζες στη Σταδίου είχαν κλείσει». Τέλος κατήγγειλε πως «σε προηγούμενες περιπτώσεις πάλι είχε μπει φωτιά μέσα στο κατάστημα και την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.