Επιχειρηματίες ακομα και εφοπλιστής στα συσσίτια της Νέας Κηφισιάς απο την Εκκλησία

Η βίαιη κατάρρευση, ως αποτέλεσμα της κρίσης, δεν χτύπησε μόνο τα μεσαία νοικοκυριά, αλλά εκείνα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν απρόσβλητα από οποιονδήποτε οικονομικό κίνδυνο.
Στην Ελλάδα του 2014, φαίνεται, πως δεν υπάρχει διάκριση στο πώς κάποιοι άνθρωποι 

-λόγω των σκληρών οικονομικών συνθηκών, κατέβηκαν πολλά σκαλιά στην κοινωνική πυραμίδα.
Ιστορίες πρώην πλούσιων που πλέον ζητούν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια της εκκλησίας, φέρνει στο φως η Espresso μιλώντας με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας στη Νέα Κηφισιά, αρχιμανδρίτη Σέργιο Βαρέλια.Λέει ο ιερωμένος για την κατάσταση που βιώνει καθημερινά: «Ισχυροί επιχειρηματίες, που πριν από μερικά χρόνια διέθεταν πολλά χρήματα για φιλανθρωπίες, σήμερα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να απολύσουν δεκάδες εργαζομένους.

Έχασαν τα πάντα και σήμερα ζητούν να τους βοηθήσουμε. Η κρίση τους διέλυσε. Χρεοκόπησαν και έρχονται εδώ για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Κάθε 15 μέρες τους δίνουμε τρόφιμα και ό,τι άλλο μπορούμε για τους στηρίξουμε".
Κάποτε οι ίδιοι αυτοί επιχειρηματίες έδιναν χρήματα γι' αυτά τα συσσίτια, τώρα κάνουν χρήση της βοήθειας.
«Βοηθάμε 42 άτομα»

Λέει ο αρχιμανδρίτης Σέργιος Βατέλιας: «Σήμερα που οι ίδιοι τρέφονται από αυτά, όλοι οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Εδώ στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας έρχονται επιχειρηματίες, έμποροι, βιομήχανοι, ακόμη και εφοπλιστής. Οι άνδρες αυτοί κάποτε έκαναν δωρεές στον ναό μας. Υπάρχουν τοιχογραφίες που φέρουν το όνομά τους. Η τύχη όμως, η ζωή τούς τα έφερε ανάποδα. 

Πνίγηκαν στα χρέη και πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες. Αυτήν τη στιγμή εμείς βοηθάμε 42 άτομα, ηλικίας από 35 έως 65 ετών, που προέρχονται από την περιοχή της Νέας Κηφισιάς και της Λυκόβρυσης. Κάθε 15 ημέρες έρχονται και παίρνουν προμήθειες μέχρι την επόμενη διανομή τροφίμων».

'Όπως σημειώνει ο ιερέας, το πρόβλημα με τους φτωχούς πλέον επιχειρηματίες μέρα με τη μέρα μεγαλώνει: «Κάποιοι έχουν ήδη χάσει τις βίλες, τις επαύλεις και τις υπερσύγχρονες μονοκατοικίες όπου διέμεναν. Υπάρχουν όμως και πολλοί ακόμη που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Σε εμάς έρχονται σχεδόν καθημερινά άνθρωποι που όλοι πιστεύαμε ότι είναι ευκατάστατοι, γνωστές οικογένειες, και μας ζητούν να μας παραχωρήσουν τα πολυτελή σπίτια τους για να μην τους τα πάρει η Εφορία» λέει και συνεχίζει: 


«Η απόγνωση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν τους ενημερώνω ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να πάρει μια βίλα, μια έπαυλη. Γιατί, πρώτον, τι να την κάνει και, δεύτερον, με τι χρήματα να συντηρήσει και να πληρώνει φόρους και χαράτσια για ακίνητα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνες και γήπεδα;».

Πέραν των πρώην επιχειρηματιών που έχασαν τα πάντα, συσσίτια δίνονται και σε οικογένειες της πρώην μεσαίας τάξης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται, όπως λέει, για οικογένειες στις οποίες κάποτε εργάζονταν και ο πατέρας και η μητέρα αλλά σήμερα δεν εργάζεται κανένας. 


«Άλλοι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το ρεύμα και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε για να μην τους το κόψει η ΔΕΗ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας γιατί, δυστυχώς, υπάρχει πολύ μεγάλη δυστυχία στον κόσμο»ανέφερε. απο το iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.