Τραγικό: Η Ε.Ε. έκανε εισαγωγή σε Φράουλες με ιό ηπατίτιδας

Επικίνδυνοι ξηροί καρποί και κατεψυγμένες φράουλες με τον ιό της ηπατίτιδας. Τέτοια άκρως επικίνδυνα τρόφιμα για την δημόσια υγεία ανακάλυψαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Ε.Ε. το 2013.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή στην ετήσια έκθεσή της.  Οι ελεγκτές διαπίστωσαν επίσης τροφές με επικίνδυνα συστατικά, όπως το βακτήριο E-coli σε παρτίδες κρέατος και σαλμονέλα στο κοτόπουλο αλλά και τροφές με βαρέα μέταλλα.
Τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα και ζωοτροφές συνέχισαν να έρχονται από την Κίνα προς την Ευρώπη, αν και η τάση είναι καθοδική. Πέρυσι, οι εθνικές αρχές κοινοποίησαν στην RASFF 433 επικίνδυνα προϊόντα από την Κίνα ενώ το 2012 είχαν εντοπίσει 540 τέτοια προϊόντα. Μετά την Κίνα οι πιο επικίνδυνες εισαγωγές τροφίμων έγινα από την Ινδία και την Τουρκία.
Η Ιταλία ήταν η χώρα στην οποία εντοπίστηκαν οι περισσότερες ποσότητες επικίνδυνων τροφίμων και ακολουθεί η Γερμανία. 
Πηγή: koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.