Θήβα : 35 μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Όλοι οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας, στο Λουτουφί, έμειναν στην ίδια τάξη. O Διευθυντής του σχολείου εξηγεί στο newsit τους λόγους.

Οι μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη γιατί δεν παρακολούθησαν τις ώρες διδασκαλίας που ορίζει ο νόμος για κάθε διδακτικό αντικείμενο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι ότι πρόκειται 
για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

35 μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη!

Όπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του ΕΕΕΚ Θήβας, Αθανάσιος Τσεβάς "το πρόβλημα είναι ότι στο σχολείο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα να γίνονται 30 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα ανά τάξη και τα μαθήματα που έγιναν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν γύρω στις 20 ώρες την εβδομάδα ανά τάξη. 
Έτσι τα παιδιά θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την ίδια χρονιά που δεν ολοκλήρωσαν φέτος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.


Μιλάμε για 35 μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Ευτυχώς μας βοήθησε ο Θεός και δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς παιδιών γιατί ξέρετε ότι πέρα από το ότι χρειάζεται ο απαραίτητος αριθμός των συναδέλφων για να γίνουν τα μαθήματα, χρειάζεται και ο απαραίτητος αριθμός των συναδέλφων για την προστασία των παιδιών. 

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Διευθυντής του ΕΕΕΚ Θήβας: ΕΔΩ

Να σημειωθεί πως τα ΕΕΕΚ ανήκουν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι εξατάξια, με 5 έτη φοίτησης και ένα έτος πρακτικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.