Σάλος με Πολωνό ακροδεξιό ευρωβουλευτή: Οι άνεργοι είναι οι αράπηδες της Ευρώπης

Αναταραχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκάλεσε η ομιλία του ακροδεξιού Πολωνού ευρωβουλευτή Γιάνους Κόργουν Μίκε ο οποίος μιλώντας στα αγγλικά στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με την απασχόληση των νέων, αναφερόμενος στο θέμα του κατώτατου μισθού χαρακτήρισε τους άνεργους νέους με «αράπηδες».

Οι «αράπηδες της Ευρώπης»
«’Οταν ένα τέτοιο μέτρο εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1960, τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους», υποστήριξε. «Ήταν τέσσερα εκατομμύρια σκλάβοι, αλλά τώρα έχουμε 20 εκατομμύρια Ευρωπαίους που είναι αράπηδες της Ευρώπης», δήλωσε ο Janusz Korwin-Mikke.
«Ναι, αντιμετωπίζονται ως σκλάβοι», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η «κατάργηση του κατώτατου μισθού θα καταστρέψει τη δύναμη των συνδικάτων».
Να ζητήσει συγγνώμη ή να παραιτηθεί
Σε δήλωσή του, ο εκλεγμένος με τη Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Cécile Kyenge εξοργισμένος έκανε λόγο για «ρατσιστική προσβολή» και ζήτησε από τον Πολωνό ευρωβουλευτή να ζητήσει συγγνώμη ή να παραιτηθεί.
Οι δηλώσεις αυτές «αποτελούν προσβολή όχι μόνο για εκείνους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος, αλλά και για όλους εκείνους που εμπνέονται από τις ευρωπαϊκές αξίες της αξιοπρέπειας και της ισότητας», δήλωσε ο Ιταλός Σοσιαλιστής που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Enrico Letta.
«Ένα πολιτικό σκάνδαλο και ντροπή»
«Η συμπεριφορά του Janusz Korwin-Mikke είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο και ντροπή για το Κοινοβούλιο. Τον κάλεσα να ζητήσει συγγνώμη, ή να παραιτηθεί», πρόσθεσε η Αυστριακή βουλευτής των Σοσιαλιστών Leichtfried.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, ο Janusz Korwin-Mikke είχε ήδη δημιουργήσει διαμάχη λέγοντας ότι «πιθανώς ο Φύρερ του Τρίτου Ράιχ να μην γνώριζε τίποτα για την εξόντωση των Εβραίων.»
Το κόμμα του, το Κογκρέσο της νέας πολωνικής δεξιάς (KNP), έχει αξιώσεις να «διαλύσει την ΕΕ από μέσα» επειδή σύμφωνα με αυτούς πρόκειται για «κομμουνιστικό εγχείρημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.