Βρέθηκε τελικά λύση για τον τυφλό μαθητή

Τα μαθηματικά θα είναι, ως φαίνεται, το πρώτο βήμα, ώστε ο τυφλός μαθητής Αργύρης Κουμπτζής να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Nα σπουδάσει Φυσική. Ο 18χρονος αριστούχος μαθητής είχε απορριφθεί από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, καθώς η αρμόδια επιτροπή ανέφερε ως επιχείρημα ότι το 30% των μαθημάτων είναι εργαστηριακά, στα οποία κρίνεται απαραίτητη η όραση.
Ο Αργύρης, πλην των άριστων επιδόσεών του στο σχολείο, έχει πληθώρα διακρίσεων σε διαγωνισμούς μαθηματικών και φυσικής, καθώς και ως σκακιστής στο πρωτάθλημα τυφλών.
Χθες, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ, παρουσία του μαθητή και του πατέρα του, του πρύτανη Γ. Μυλόπουλου, του προέδρου του τμήματος Φυσικής Κ. Χρυσάφη και του προέδρου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δημάρχου Νεάπολης - Συκεών Σ. Δανιηλίδη, αναζητήθηκαν λύσεις στο ζήτημα της εισαγωγής του Αργύρη Κουμτζή στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.
Κατά τη συζήτηση προτάθηκε στο μαθητή να σπουδάσει στο τμήμα Μαθηματικών, όπου δεν υπάρχουν ανάλογοι περιορισμοί με εργαστηριακά μαθήματα και, στη συνέχεια, να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε θεωρητικό κλάδο της Φυσικής.
Παράλληλα, συγκροτήθηκε επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχει και ο καθηγητής του Αργύρη στο σχολείο Κ. Βουρλιάς, με σκοπό να εξειδικεύσει τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει το ΑΕΙ σε υποδομές, εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο μαθητή να παρακολουθήσει τα εργαστηριακά μαθήματα. Με βάση την πρόταση της επιτροπής, το ΑΠΘ θα προωθήσει αίτημα στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να καλυφθούν οι σχετικές δαπάνες, στις οποίες δεσμεύτηκε να συνδράμει και ο κ. Δανιηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.