Αντεπίθεση Γεωργίου (προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ): Διαβάστε τι λέει για φίλους και εχθρούς

Στην αντεπίθεση και με έντονο τρόπο πέρασε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Αν. Γεωργίου, με αφορμή τη συνεχιζόμενη δίωξη για τα στατιστικά της Ελλάδας, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την Ε.Ε. 
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (που έρχεται σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση και ανοίγει εκ νέου τον φάκελο του «ελλείμματος 2009»), καλούνται να καταθέσουν για την υπόθεση ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ και ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών. 

Αυτό είναι και το πρώτο σημείο στο οποίο ασκεί κριτική ο κ. Γεωργίου.


Αφού πρώτα αφήνει αιχμές για επιλεκτική διαρροή του βουλεύματος, επικαλείται ψήφισμα της 13ης Μαρτίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο οποίο αναφέρεται ότι στα «αίτια της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα συγκαταλέγονται και οι στατιστικές απάτες (όπως είναι ο όρος του αγγλικού, γαλλικού και γερμανικού κειμένου) ή στατιστικές λαθροχειρίες (όπως είναι ο όρος του ελληνικού κειμένου) κατά τα έτη προ του 2010». 

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει πως «αντί να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσκεμμένα εσφαλμένη εκπόνηση των στατιστικών του δημοσιονομικού ελλείμματος και χρέους της χώρας εναντίον όσων είναι υπεύθυνοι για τις επισήμως διαπιστωθείσες στατιστικές απάτες και στατιστικές λαθροχειρίες των ετών έως το 2009», επελέγη να ασκηθεί ποινική δίωξη για τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους «που, σύμφωνα με τις αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις της Eurostat, ΔΕΝ περιέχουν λαθροχειρίες και ΔΕΝ εξαπατούν τον ελληνικό λαό, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους χρήστες τους ανά την Ευρώπη και τον κόσμο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργίου (να σημειωθεί ότι ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2010) αναφέρει πως πέραν των κατάδηλων παρανομιών, αυτή η προσέγγιση θέτει σε δεινό κίνδυνο την επαγγελματική ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς «όποιος τολμήσει να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δεν προβεί κατά παράβαση αυτής στην επιθυμητή χειραγώγηση των στατιστικών, όπως αποδεδειγμένα πλέον γινόταν κατά σύστημα στο παρελθόν στη χώρα μας, θα σύρεται στα δικαστήρια, υπό τη διαρκή απειλή απώλειας της προσωπικής του ελευθερίας ή της ελευθερίας κινήσεως ή την απειλή της επιβολής δυσβάστακτων οικονομικών συνεπειών».

Και καταλήγει πως «απώτερος στόχος είναι, βεβαίως, η απόσειση των πολιτικών ευθυνών για το μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην ένδεια που ζει σήμερα».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Γεωργίου.

Έντυπη


Από Palmografos.com: Palmografos.com - Σκληρή αντίδραση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.