Προκαλεί η Ε.Ε.: Μπλόκαρε τα περιουσιακά στοιχεία κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι επέβαλε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και οι αρχηγοί της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB και των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ο Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, επικεφαλής της FSB και ο Μικαήλ Φραντκόφ, επικεφαλής των ξένων μυστικών υπηρεσιών, είναι μεταξύ των 15 Ρώσων ή Ουκρανών και 18 εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων, η οποία δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημειώνεται ότι εναντίον των φυσικών προσώπων επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ και εναντίον των νομικών προσώπων πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.
Τα πρόσωπα και εννέα από τους οργανισμούς κατηγορούνται ότι υπονόμευσαν την κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι αυτές που κρατικοποιήθηκαν από τις αρχές της Κριμαίας μετά την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία τον Μάρτιο.
Στον κατάλογο με τις κυρώσεις περιλαμβάνονται και έξι επικεφαλής των αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας.
Πλέον η Ε.Ε. έχει επιβάλει κυρώσεις εναντίον 87 προσώπων και 20 οντοτήτων σε σχέση με την ουκρανική κρίση.
Την απόφαση για την επέκταση των κυρώσεων είχαν λάβει κατ’ αρχήν οι ηγέτες της Ε.Ε. στη διάρκεια της συνόδου κορυφής τους στις 16 Ιουλίου.
Η απάντηση της Ρωσίας
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι επιπλέον κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την Ε.Ε. για την ουκρανική κρίση θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας.
«Η λίστα με τις επιπλέον κυρώσεις είναι η άμεση απόδειξη ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν χαράξει μία πορεία προς τον απόλυτο περιορισμό της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.