Στους ανακριτές Διώτης και Καπελέρης για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου

 
— ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

  — Να δώσουν εξηγήσεις στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, καλούνται την Τετάρτη οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, όσον αφορά την περίφημη λίστα φοροφυγάδων της Κριστίν Λαγκάρντ.

   — Αμφότεροι κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ενώ ο Ιωάννης Διώτης βαρύνεται και με την κατηγορία υπεξαίρεσης εγγράφου.

   — Οι ανακριτές έδωσαν το πράσινο φως για τις απολογίες αφού προηγουμένως πήραν στα χέρια τους τις εκθέσεις ελέγχου από το ΣΔΟΕ και τις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ.

   — Οι εκθέσεις αυτές συντάχθηκαν με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και αποτελούν τον πυρήνα του έργου που έχουν εκπονήσει υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη και την ενεργή παρέμβαση του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, να επιταχύνουν τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο τα 2.062 πρόσωπα της λίστας έχουν διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Στην έρευνα μάλιστα έχει συμμετάσχει καθοριστικά και το ΚΕΦΟΜΕΠ, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.