Ο κόσμος πλέον παίρνει ένα-ένα τα τσιγάρα. Όπως ακριβώς στην Κατοχή…

Η αφελής ερώτησή μου ήταν αρκετή για να προκαλέσει την κυριολεκτική έκρηξη ενός περιπτερά της Λεωφόρου Γαλατσίου.
-  ”Τι είναι αυτά ρε μάστορα; είπα με περισσή ανοησία στον κύριο Γρηγόρη, καθώς έπρεπε
ήδη να έχω υποψιαστεί πως πρόκειται ακριβώς γι’ αυτό που κανένας δεν θα ήθελε να είναι αλήθεια… ”Τι να είναι… δεν βλέπεις τι είναι;” μου είπε σε έξαλλη κατάσταση, συνοδεύοντας την ερωτοαπάντησή του με μερικά μπινελίκια προς τους κυβερνώντες, τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν…
“Όπως ακριβώς στην Κατοχή… Ο κόσμος πλέον παίρνει ένα-ένα τα τσιγάρα. Δεν έχει χρήματα να αγοράσει πακέτο και έρχεται και μου ζητάει “τσιγάρα για 1 ή για μισό ευρώ ή ακόμη και για 20 λεπτά” !!! 


“Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας έφεραν” συμπληρώνει ο κύριος Γρηγόρης, διανθίζοντας κάθε δεύτερή του πρόταση με τις αντίστοιχες βρισιές, ενώ το πρόσωπό του μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει αναψοκοκκινίσει από την οργή.


“Στην αρχή μου τα ζητούσαν ελάχιστοι, και μου φάνηκε περίεργο. Σύντομα διαπίστωσα πως τελικά πρόκειται για χιλιάδες ανθρωπάκους που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ ολόκληρο στην τσέπη τους…


Και μη νομίζεις ότι μου τα αγοράζουν τίποτε εξαθλιωμένοι μετανάστες, καλοβαλμένοι Έλληνες τα αγοράζουν, από αυτούς που μέχρι πρότινος ονομάζαμε “νοικοκυρέους” και έρχονταν και σου άφηναν και τα ρέστα πουρμπουάρ… Αυτοί τα αγοράζουν περισσότερο”.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.