Εκτός της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Αποχωρεί από την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε σε επιστολή του που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αφορμή ήταν η απομάκρυνση του Γρηγόρη Ψαριανού από τη ΔΗΜΑΡ.

«Διαπιστώνω ότι η ΔΗΜΑΡ παίρνει διαζύγιο από τους ανθρώπους που την ίδρυσαν και τους πραγματικούς εκφραστές του ρεύματος της ανανεωτικής αριστεράς», ανέφερε.«Ως εκτός τούτου», είπε, «δεν μπορώ να παραμείνω μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής»

Προηγήθηκε το πρωί η αποχώρηση της Κατερίνα Μάρκου και η απόφαση του Φ. Κουβέλη να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Γρηγόρη Ψαριανό.

Αναλυτικά τι ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος:

«Μόλις έστειλα στον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητέ Θανάση,

Μόλις πληροφορήθηκα τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, με την “κατηγορία”, μεταξύ άλλων, για “συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος”. 

Η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; 

Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε; 

Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό. 

Πίστευα ή ήλπιζα ότι η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. 

Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η ΔΗΜΑΡ παίρνει διαζύγιο από τους ανθρώπους που την ίδρυσαν, από τους πραγματικούς εκφραστές του ρεύματος της ανανεωτικής αριστεράς. 

Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να παραμείνω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Με προσωπική εκτίμηση

Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.