Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ μετά τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής των κομμάτων αντιπολίτευσης, Πάνο Καμένο Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., Φώτη Κουβέλη Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ, Δημήτηρη Κουτσούμπα Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και Πάρη Μουτσινά Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας  των ανεξάρτητων βουλευτών.

Αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο νόμο για τη κατάτμηση και το  ξεπούλημα της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφο 2 του Συντάγματος.
Από τις συνομιλίες καταγράφηκε η αντίθεση όλων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ και η κατ΄ αρχήν η θετική τους στάση στη προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος.


 Ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά και στο σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.  

Ο Αλ. Τσίπρας  τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση στη πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριλαμβάνονται και προηγούμενοι νόμοι που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και ότι η κοινή πρόταση αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να διερευνηθεί το πεδίο συμφωνίας για μια εναλλακτική εθνική στρατηγική στα θέματα ενέργειας.
Ως εκ τούτου πρότεινε το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 44 απαιτεί τη συγκέντρωση 120 βουλευτών.

Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση, στα πλαίσια της Βουλής, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων ώστε να συζητηθεί πιο συγκεκριμένα η συνέχεια της πρωτοβουλίας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.