Ελληνική εταιρεία αναπτύσσει και κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις στην Κρήτη συστήματα UAV

Σε πείσμα των δυσμενών καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια καθώς και στην γνωστή προπαγάνδα των «καλοθελητών» που επιδιώκουν να κάμψουν το ηθικό του λαού μας διαδίδοντας ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να παράγουν τίποτα, οι μηχανικοί και οι επιστήμονες της πατρίδας μας αγωνίζονται με εχθρό την γραφειοκρατία και τα ξένα εμπορικά συμφέροντα για να δημιουργήσουν νέα καινοτόμα προϊόντα.

 Έχοντας να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία της πολιτείας, τα εμπόδια που η νομοθεσία του ελληνικού κράτους δημιουργούν, αλλά πρωτίστως την επιρροή των μεγάλων ξένων βιομηχανικών συμφερόντων τα οποία επιδιώκουν η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι μία τεχνολογική έρημος, μία χώρα εξαρτημένη, οι ελληνικές εταιρείες που αναπτύσσουν συστήματα για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας, δίνουν το δικό τους αγώνα για να διαψεύσουν όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα «έσβησε»…
Μία από αυτές τις εταιρείες που συνεχίζουν να προσπαθούν σκληρά ώστε η Ελλάδα να διαθέτει την πρωτοπορία και την ανεξαρτησία σε ορισμένους τεχνολογικούς τομείς στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, είναι η BSK Defence η οποία ιδρύθηκε το 2008 από τις οικογένειες Βροντουλάκη και Σταυρουλάκη. 
Η ελληνική εταιρεία αναπτύσσει και κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις στην Κρήτη συστήματα UAV, εναέριους στόχους (Target Drones), κινητήρες turbojet για UAV και εναέριους στόχους, τηλεχειριζόμενα ταχύπλοα επιφανείας USV, συστήματα τηλεχειρισμού, λήψης και αναμετάδοσης δεδομένων για τα παραπάνω συστήματα, καθώς και τον καταπέλτη για την εκτόξευση των εναέριων στόχων. Τα συστήματα της BSK Defence μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ) αλλά και να ανταγωνιστούν με αξιώσεις τα προϊόντα μεγάλων ξένων εταιρειών διεθνώς. Αντλώντας σημαντική τεχνογνωσία από την πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της, η ελληνική εταιρεία κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να παρουσιάσει 8 UAV και εναέριους στόχους, δύο κινητήρες turbojet, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για την έναρξη της παραγωγής του mini UAV Kyon, του νεώτερου δημιουργήματος των μηχανικών της.
Τα mini UAV αποτελούν ένα από τα βασικότερα εργαλεία των καταδρομέων στο σύγχρονο πεδίο των επιχειρήσεων και το ελληνικό σύστημα αποτελεί ίσως ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του στον κόσμο. Πιο αναλυτικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η BSK Defence σχεδίασε ανέπτυξε και κατασκεύασε μεταξύ άλλων τους εναέριους στόχους, Yperion και Nemesis Α/Β. Το Yperion έχει μήκος 2,45 μέτρων, άνοιγμα πτερύγων 1,7 μέτρα, και συνολικό βάρος 35 κιλών και είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, υαλόνηματα με εποξική ρητίνη. Το αερόχημα μπορεί να πετάξει σε ύψος 20.000 ποδών, για μισή ώρα, η ταχύτητα πλεύσης του είναι 1.050 χλμ/ώρα., ενώ η άτρακτος του αντέχει σε φορτία μέχρι και 9g. Ο κινητήρας του είναι ο VRJ-300 της BSK Defence συνολικής ώσης 30 kN. Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα μετάκαυσης, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί ακροφύσιο μεταβολής της κατεύθυνσης της ώσης. Η εμβέλεια του Yperion φτάνει τα 100 χλμ και μπορεί να προσομοιώσει στόχους όπως χαμηλά ιπτάμενους πυραύλους και αεροσκάφη.
Το Yperion είναι εξοπλισμένο με αυτόματο πιλότο, ο οποίος μπορεί να προγραμματιστεί πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης με τρισδιάστατα σημεία αναφοράς (waypoints). Ο δεύτερος εναέριος στόχος της εταιρείας, το Nemesis Α/Β έχει μήκος 2,05 μέτρα, άνοιγμα πτερύγων 1,6 μέτρα, και βάρος 25 κιλά. Η αυτονομία του Nemesis Α/Β είναι μισή ώρα, ενώ το μέγιστο βάρος απογείωσης του φτάνει τα 33 κιλά. Το Nemesis Α είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα VRJ-230Α της BSK Defence ο οποίος αποδίδει 25 kN, ενώ το Nemesis Β διαθέτει μία υποβαθμισμένη έκδοση του ιδίου κινητήρα που αποδίδει 17 kN. Το μέγιστο ύψος πτήσης του Nemesis A/Β είναι τα 20.000 πόδια, η εμβέλεια του φτάνει τα 100 χλμ, ενώ η ταχύτητα πλεύσης φτάνει τα 650 χλμ/ώρα και 540 χλμ/ώρα για την έκδοση Α και Β αντίστοιχα. Το Nemesis A/Β διαθέτει το ίδιο σύστημα καθοδήγησης με το Yperion και είναι εξοπλισμένο με φωτοβολίδες, υψομετρικό ραντάρ, και IR φωτοβολίδες. 
Ο έλεγχος των Yperion και Nemesis Α/Β πραγματοποιείται μέσω ραδιοζεύξης (RF) από το Σταθμό Ελέγχου Εδάφους (GSC) τύπου Phoenix της BSK Defence, ο οποίος μπορεί να ελέγξει την πτήση 4 αεροχημάτων σε απόσταση μέχρι και 150 χλμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.