Στον ανακριτή απολογούμενος για υπεξαίρεση o επιχειρηματίας Δημήτρης Ριχάρδος

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Ριχάρδος, ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και αγοράς χρυσού, συνελήφθη και οδηγείται στον ανακριτή απολογούμενος για υπεξαίρεση αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε σε ένα από τα καταστήματά του από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι τα πολύτιμα αντικείμενα, (χρυσά νομίσματα, κοσμήματα κ.α.) τα οποία είχαν ενεχυριάσει πελάτες του το τελευταίο μήνα, δεν φυλάσσονταν στο κατάστημα όπως ορίζει ο νόμος.
Σε δυο ελέγχους που έγιναν σε καταστήματα ιδιοκτησίας του Ριχάρδου, βρέθηκε πολύ μικρός αριθμός από τα αγορασθέντα τον τελευταίο μήνα τιμαλφή, όπως προκύπτει από τις καταχωρήσεις των τηρουμένων βιβλίων. Επίσης, δεν βρέθηκαν καθόλου τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο, τα οποία υποχρεούτο να φυλάσσει, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, για ένα μήνα.
Η αξία των αντικειμένων αυτών, με βάση τα βιβλία της επιχείρησης για το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα, υπερβαίνει τα 70.000 ευρώ.
Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν από τον ανακριτή να διερευνήσει και εάν έχει πραγματοποιηθείξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αν ο κατηγορούμενος συνδέεται με υπόθεση μεταφοράς ποσοτήτων χρυσού για λιώσιμο, στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.