Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου: Ο ΕΝΦΙΑ θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος της ιδιοκτησίας

Στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου η οποία μεταξύ άλλων κοινοποιείται και στο γραφείο του Πρωθυπουργού τονίζεται:
Δυστυχώς με την έκδοση εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ διαπιστώθηκε, για μία ακόμα φορά, ότι καλούνται οι συμπολίτες μας να πληρώσουν φόρους οι οποίοι αντίκειται στα άρθρα 4 παρ.5 του Συντάγματος περί φορολογικής ισότητας και φορολογικής δικαιοσύνης, στο άρθρο 17 του Συντάγματος για το δικαίωμα της ιδιοκτησίας αλλά και στο άρθρο 25 του Συντάγματος το οποίο κάνει λόγο για αρχή της αναλογικότητας αναγκαιότητας καταλληλότητας στους περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων.

Φθάσαμε στο απίστευτο σημείο συμπολίτες μας και αναφέρουμε ενδεικτικά από τις περιοχές Διγελιωτίκων και Τεμένης Αιγίου να καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ το οποίο σχεδόν ξεπερνάει και την πραγματική αξία του ακινήτου!!!
Η επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ παράλληλα με υφιστάμενους άλλους φόρους θίγει το πυρήνα του δικαιώματος της ιδιοκτησίας. Έτσι έχει κρίνει και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο με την απόφασή του στις 22/06/1995. ¨Ότι η επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας παραλλήλως προς άλλους υφισταμένους φόρους δεν πρέπει να θίγει το πυρήνα του δικαιώματος της ιδιοκτησίας καθώς και ότι ο φόρος πρέπει να μπορεί να καταβάλλεται ετησίως από τα εισοδήματα τα οποία προέρχονται κατά συνήθη χρήση από την περιουσία αυτή¨
Είναι προφανές λοιπόν, ότι αυτοί που μας πιέζουν για επιβολή πρόσθετων και αντισυνταγματικών φόρων στο εσωτερικό τους δίκαιο έχουν κρίνει αυτούς τους φόρους αντισυνταγματικούς.
Συνιστούμε τους κατοίκους της Αιγίαλειας να προβούν σε όλα τα ένδικα μέσα κατά του αντισυνταγματικά και παράλογου ΕΝΦΙΑ.
Η διαδικασία που προβλέπεται για την προσβολή των εκκαθαριστικών είναι η ακόλουθη:
1. Ενδικοφανή Προσφυγή κατά του εκκαθαριστικού και της οικείας Δ.Ο.Υ. σε προθεσμία 30 ημερών από την ανάρτηση του εκκαθαριστικού στο TAXIS.
2. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, επί της ανωτέρω ενδικοφανής προσφυγής ή -απράκτου παρέλευσης της προθεσμίας 60 ημερών εντός των οποίων δεν δόθηκε καμία απάντηση-προσφυγή στο κατά τόπο αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο.
Η προθεσμία των 30 ημερών για την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής αναστέλλεται κατά την περίοδο από την 1 έως 30 Αυγούστου, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο.
Ως εκ τούτου, εντός του Σεπτεμβρίου μπορούν να κατατεθούν οι σχετικές ενδικοφανείς προσφυγές.
Καλούμε τους Διοικητικούς Δικαστές που θα εξετάσουν όλες αυτές τις προσφυγές να εκδώσουν αποφάσεις επ’ ονόματι του Ελληνικού Λαού, που έχει έλθει σε απόγνωση.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το περί δικαίου αίσθημα είναι καταλυτικό στοιχείο στην έκδοση αποφάσεων.
Το αίσθημα όλων μας είναι ότι η συγκεκριμένη επιβολή φόρου προσκρούει σφόρδα στις διατάξεις του Συντάγματος.
Είναι προκλητικό Συνταγματικά Δικαστήρια από Χώρες της Τρόικας να κρίνουν ότι είναι Αντισυνταγματική τέτοιου είδους επιβολή φόρων και να επιβάλλονται τέτοιοι φόροι σε εμάς.
Οι δικαιολογίες εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών περί δήθεν λαθών αποτελούν τεκμήριο ομολογίας της παράνομης επιβολής του ΕΝΦΙΑ.
Τα ανωτέρω στοιχεία θεωρούμε ότι πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι οι Διοικητικοί Δικαστές που θα χειριστούν τις συγκεκριμένες προσφυγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.