Η νέα ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων

Με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου.
Συγκεκριμένα, η σύνθεση του Αρείου Πάγου έχει ως εξής: πρόεδρος ο Αθανάσιος Κουτρουμάνος, αντιπρόεδροι Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γιώργος Γεωργέλης και Παναγιώτης Ρουμπής.

Όσον αφορά το Ελεγκτικό συνέδριο πρόεδρος είναι ο Νικόλαος Αγγελάρας, γενικός επίτροπος ο  Μιχαήλ Ζυνής και αντιπρόεδροι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγωμένου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αθανασίου, η επιλογή της ηγεσίας έγινε ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού να τηρηθεί η επετηρίδα: «Ο πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.