Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Όσκαρ Πιστόριους

Ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε το δικαστήριο, τον παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος είχε πυροβολήσει θανάσιμα την φίλη του Ρίβα Στίνκαμπ πέρυσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Χθες είχε απαλλαγεί από την κατηγορία της δολοφονίας, καθώς το δικαστήριο δεν έκρινε επαρκή τα στοιχεία για να τον καταδικάσει για φόνο εκ προμελέτης.

Χθες, το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της δολοφονίας, θεωρώντας ότι δεν υπήρχαν ικανά αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τον φόνο της φίλης του, ενώ έγινε δεκτό το επιχείρημα ότι φοβόταν για τη ζωή του, γι 'αυτό και πυροβόλησε.
«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια», είχε πει χθες η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.
Ο ίδιος ο Πιστόριους αρνείται ότι δολοφόνησε την Στίνκαμπ και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, όταν μπήκε πέρυσι στο διαμέρισμά του, πέρυσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.
«Σοκαρισμένος» δήλωνε χθες ο ποινικολόγος Μάρτιν Χουντ αφού άκουσε τη δικαστή να αποκλείει την καταδίκη για φόνο. «Πιστεύω ότι θα επικριθεί από τον κόσμο της δικαιοσύνης», σημείωσε, προσθέτοντας:
«Το γενικό αίσθημα είναι ότι η δικαστής έκανε ένα λάθος (...) το γενικό αίσθημα στη δικαστική κοινότητα είναι πως είναι ένοχος για φόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.