Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 6% καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, και η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, η ΝΔ 18%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, η Ελιά, το ΚΚΕ και «Το Ποτάμι» από 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και η ΔΗΜΑΡ 1%. 

Άλλο κόμμα επιλέγει το 10% των ερωτηθέντων ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση του 21% του δείγματος. Σχετικά με το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2015 και το «ποιο από τα παρακάτω ενδεχόμενα θεωρείτε ως την καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα;», το 54% απάντησε «Να διαλυθεί η Βουλή, να προκηρυχτούν εκλογές, και η επόμενη να εκλέξει τον ΠτΔ» ενώ το 46% απάντησε «Η παρούσα Βουλή να εκλέξει τον επόμενο ΠτΔ».

Η κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 11 - 15 Σεπτεμβρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.