Ο Δήμος Παλλήνης δημιουργεί το Follow Green

Πέρασαν περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια που κάποιοι "γραφικοί" πολίτες μίλαγαν, ενημέρωναν και παρενέβαιναν στα Δ.Σ. της πόλης για το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στους  Δήμους ολόκληρης της χώρας.
Ήταν οι τότε "γραφικοί" που πρότειναν με ολοκληρωμένο σχέδιο και ως μοναδική λύση του προβλήματος, την ανακύκλωση των απορριμάτων στην πηγή τους σε συνδυασμό με το πρόταγμα της αποανάπτυξης* . 

Από τότε χύθηκε πολύ νερό στο μύλο.

Ο Καλλικράτης , η οικονομική κατοχή, τα μνημόνια συνοδευόμενα με τους κατοχικούς εφαρμοστικούς νόμους, και η παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας είναι γεγονότα που οδήγησαν μέσα σε επτά χρόνια την Ελληνική κοινωνία να αντικρίζει  οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες που παραπέμπουν σε πραγματική γενοκτονία.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα ο Δήμος Παλλήνης πήρε μια σοβαρή απόφαση, εγώ θα την ονόμαζα "αυτοδιαχειριζόμενη ανακύκλωση", ο Δήμαρχος την ονόμασε  Follow Green.
Ας δούμε τι είναι όμως το Follow Green. 

Ο Δήμος Παλλήνης δημιουργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο www.followgreen.gr, που με άρθρα, κουίζ και βίντεο αισιοδοξεί να συμβάλει στο να μάθουν οι πολίτες, το πώς μπορούν με απλές καθημερινές κινήσεις να συμβάλουν ουσιαστικά στο περιβάλλον. Ενώ ταυτόχρονα κάνοντας πραγματική ανακύκλωση, επιβραβεύονται αφού συγκεντρώνουν πόντους που εξαργυρώνονται εύκολα σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών σε αρκετές τοπικές επιχειρήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα, όμως εκείνο που πρέπει να χαιρετήσει ο κάθε πολίτης σε αυτή την πραγματικά αυτοδιοικητική κίνηση, είναι η για πρώτη φορά συντεταγμένη προσπάθεια ενός Δήμου για ουσιαστική ανακύκλωση. Ένα γεγονός που θα αφοπλίσει πολλούς επίδοξους τεχνοκράτες να προσφύγουν σε λύσεις για τα απορρίμματα τύπου Φούχτελ.     

Γ.Α.    


*όρος που χρησιμοποιείται περισσότερο συμβολικά, με στόχο να προκαλέσει και να αντιταχθεί στην παράλογη άποψη ότι όχι μόνο μπορούμε, αλλά και επιβάλλεται να έχουμε διαρκή οικονομική ανάπτυξη για να λύσουμε τα πολύπλευρα προβλήματά της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, τα οποία έχουν οξυνθεί ακριβώς λόγω της μανίας των σύγχρονων καπιταλιστικών κοινωνιών για ανάπτυξη)


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.