Συνεργός του Β. Παλαιοκώστα και η babysitter οδήγησαν στην σύλληψη της Πόλας Ρούπα

Η… babysitter και ένας συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά φαίνεται να έχουν αποτελέσει την… αχίλλειο πτέρνα της Πόλας Ρούπα, που οδήγησε τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον εντοπισμό και τη σύλληψή της.
Για την 25χρονη φιλόλογο, που προς το παρόν φαίνεται να προκύπτει πως είχε αναλάβει τη φύλαξη του 6χρονου γιου της Ρούπα όταν εκείνη έλειπε και κατηγορείται για υπόθαλψη, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για άτομο της «απολύτου εμπιστοσύνης» της 48χρονης και εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας με λεία 180.000 ευρώ στις 14 Σεπτεμβρίου 2016. Αν και η νεαρή φαίνεται πως δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές, αστυνομικές πηγές την τοποθετούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ενα δεύτερο πρόσωπο-κλειδί είναι ένας 37χρονος ποινικός, που εξετάζεται αν είχε σημαντικό ρόλο υποβοήθησης στις ληστρικές επιδρομές της Ρούπα και κυρίως σε ληστεία στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Συνελήφθη και αυτός από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής στη Νέα Σμύρνη ως ύποπτος για τη ληστεία καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Πεύκη στις 9 Δεκεμβρίου 2016. Μετά τη ληστεία είχε ακολουθήσει καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τον συνεπιβάτη να πυροβολεί εν κινήσει, κατά ριπάς με υποπολυβόλο scorpion, με μία από τις σφαίρες να καρφώνεται εσωτερικά του κράνους αστυνομικού. Στην κατοχή του βρέθηκαν τουλάχιστον ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα.
«Βοηθός» Παλαιοκώστα
Το 2008 ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, του Γιώργου Πετρακάκου και άλλων αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στην απαγωγή.
Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., επισκεπτόταν τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη στο σπίτι της στην Ηλιούπολη, ενώ πιθανολογείται ότι τη βοήθησε στο αποτυχημένο εγχείρημα της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών για την απαγωγή, ενώ 13 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή επιβλήθηκαν στους γονείς και την αδελφή του, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι παρέλαβαν τμήμα των λύτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Γιώργου Μυλωνά.
Κατά τη διάρκεια της απαγωγής Μυλωνά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων για ληστείες καταστημάτων, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο. Στο παρελθόν είχε καταγγείλει ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια από τους «γορίλες» του κράτους. Μετά την αποφυλάκισή του φαίνεται να είχε δημιουργήσει συμμορία, με τη συμμετοχή ατόμων από την πρώην Σοβιετική Ενωση και μίας ακόμη γυναίκας, που προχωρούσε σε ληστείες.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και αν επιβεβαιωθούν οι επαφές του με τη Ρούπα, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο το δίκτυο υποστήριξης της 48χρονης να αποτελείται από συνεργούς του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος το 2010 είχε προχωρήσει στην αποστολή του δέματος-βόμβα που σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη.
Στο μεταξύ, αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι από την εξέλιξη των ερευνών θα προκύψει η εξάρθρωση του επιχειρησιακού βραχίονα της Ρούπα, δηλαδή τουλάχιστον 2-3 ατόμων που συμμετείχαν μαζί της σε ληστρικές επιδρομές και ενδεχομένως και σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
ΠΗΓΉ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.