Το πιο προκλητικό είναι πως ο Δρούτσας βαφτίζει… απαίτηση του ελληνικού λαού την αναβάθμιση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων .

«Η Ελλάδα αντιλαμβάνεται πλήρως τις θεμιτές ανησυχίες και ευαισθησίες του Ισραήλ σχετικά με την ασφάλειά του, παράλληλα, όμως, συνειδητοποιούμε τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις του αποκλεισμού της Γάζας». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας, σε ερώτηση σχετική με τη δολοφονική επίθεση των Σιωνιστών στο Στόλο της Ελευθερίας.

Η συνέντευξη δόθηκε στη δεξιά-σιωνιστική φυλλάδα «Γεντιότ Αχαρονότ» και η ντελικάτη διατύπωση του Δρούτσα, που δεν βρήκε έστω μια κριτική κουβέντα για τη δολοφονική-πειρατική επίθεση ενάντια σε μια άοπλη διεθνή αποστολή, στην οποία συμμετείχαν και έλληνες πολίτες και ελληνικά πλοία, δίνει το μέτρο της πολιτικής που είναι αποφασισμένη να προωθήσει στην περιοχή η κυβέρνηση Παπανδρέου, ενεργώντας σαν τσιράκι των Αμερικανών.
Οι επισκέψεις υπουργών στο Ισραήλ είναι πλέον τόσο συχνές που χάνει κανείς το λογαριασμό. Ο Δρούτσας είναι ο πιο πρόσφατος (προηγουμένως πήγαν με τη σειρά ο Γερουλάνος και οι Παμπούκης-Δόλλης) και η επίσκεψή του είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η μόνη συμφωνία που υπογράφτηκε αφορούσε την αεροπλοΐα (απελευθέρωση των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών) και θα μπορούσε κάλλιστα να την υπογράψει και ένας υφυπουργός.

Στο τραπέζι, όμως, κάθησαν ο Δρούτσας με τον ακροδεξιό Λίμπερμαν και η φωτογραφία τους έκανε το γύρο του κόσμου.

Η επίσκεψη Δρούτσα στο Ισραήλ έγινε στο πλαίσιο περιοδείας του σε μερικές μεσανατολικές πρωτεύουσες. Εκτός από το Τελ-Αβίβ, επισκέφτηκε το Αμμάν, τη Ραμάλα και τη Βηρυττό, ενώ εκτός έμεινε η Δαμασκός, με την οποία οι σχέσεις έχουν φτάσει στο ναδίρ. Στην πραγματικότητα, οι άλλες επισκέψεις ήταν απλώς το ντεκόρ για την επίσκεψη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας συμφωνήθηκε και η δημιουργία κοινού υπουργικού συμβούλιου, με σύνθεση ανάλογη με το θέμα που πρόκειται να συζητηθεί κάθε φορά.

Οι σχέσεις με το Ισραήλ αναβαθμίζονται σε βαθμό που δεν έχουν αναβαθμιστεί με καμιά άλλη χώρα της περιοχής, ενώ οι συνεντεύξεις Δρούτσα σε δυο ισραηλινές εφημερίδες έγιναν για να τονιστεί αυτή η αναβάθμιση και να τη χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό του Ισραήλ η κυβέρνηση Νετανιάχου, που δείχνει να ανακτά το έδαφος που είχε χάσει μετά την επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δίνει στην κυβέρνηση Νετανιάχου απτά επιχειρήματα για να υποστηρίξει ότι κάθε άλλο παρά έχει απομονωθεί διεθνώς μετά το έγκλημα της 31ης Μάη και κάθε άλλο παρά της έχει κοστίσει η κόντρα με την Τουρκία, δεδομένου ότι στη θέση της Τουρκίας τοποθετήθηκε η Ελλάδα, χώρα-μέλος της ΕΕ.

Μια ματιά στις συνεντεύξεις Δρούτσα στις δυο σιωνιστικές εφημερίδες (είναι ανηρτημένες στον ιστότοπο του ΥΠΕΞ http:// www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/) είναι αρκετή για να γίνει αντιληπτό το στρατηγικό βάθος της συμμαχίας την οποία οικοδομεί με το σιωνιστικό καθεστώς η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Το πιο προκλητικό είναι πως ο Δρούτσας βαφτίζει… απαίτηση του ελληνικού λαού την αναβάθμιση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και κριτικάρει για… καθυστέρηση τις προηγούμενες κυβερνήσεις! Δίνει έτσι αέρα στους Σιωνιστές να απαιτούν όλο και περισσότερα, αν και με τη σημερινή δωσιλογική κυβέρνηση δεν θα δυσκολευτούν και πολύ.

Τα αισθήματα του ελληνικού λαού έναντι των Παλαιστινίων είναι γνωστά. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Αυτά τα αισθήματα πρέπει να μετουσιωθούν σε ένα μόνιμο, πλούσιο, μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης, που θα το «αισθανθεί» η κυβέρνηση. Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι η αρχή για την οικοδόμηση αυτού του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.