«Μεγάλο ασθενή» χαρακτήρισε το κράτος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,

«Μεγάλο ασθενή» χαρακτήρισε το κράτος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο στους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, κατά την έναρξη της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

«Το κράτος πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα», τόνισε και πρόσθεσε ότι « ο Καλλικράτης εκπροσωπεί ηθική επαναθεμελίωση του κράτους».

Εν τω μεταξύ, στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι 4.500 δημοτικές επιχειρήσεις θα καταργηθούν, ωστόσο υποστήριξε ότι «οι υπάλληλοι δεν θα απολυθούν, αλλά θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες των δήμων».

«Όλες οι αρμοδιότητες, από την πρόνοια, το συντονισμό όλων των εκπαιδευτικών μονάδων - ιδιωτικών και δημοσίων - σε κάθε περιφέρεια, την ανέγερση και λειτουργία σχολείων, ως την περιφερειακή ανάπτυξη και την αλλαγή αναπτυξιακού προτύπου θα μεταφερθούν στον "Καλλικράτη". Με αυτές τις αλλαγές επιστρέφουμε στην κοινή λογική», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι το κράτος θα έχει μόνο εποπτική και επιτελική λειτουργία.

Όπως σημείωσε «το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στην μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα» και έκανε λόγο για εθελούσιες μετατάξεις προσωπικού από την Κεντρική Διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ελλάδα «βρέθηκε πολύ κοντά στην χρεοκοπία και την στάση πληρωμών» και υποστήριξε ότι «η πρόκληση για την κυβέρνηση συνίστατο στο να αποφύγουμε αμφότερες τις εξελίξεις αυτές και ταυτόχρονα να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία για αλλαγές στην Ελλάδα». «Με το μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα κέρδισε πολύτιμο χρόνο», υποστήριξε.

«Οι αγορές δεν θέλουν να δώσουν ανάσα, ακόμα και όταν τα κράτη παίρνουν τα σωστά μέτρα. Είχαμε δίκιο όταν επιμέναμε για την δημιουργία μηχανισμού και στη συνέχεια για την δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού», δήλωσε αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με την Ιρλανδία και ανακοίνωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει διαπραγμάτευση για την θεσμοποίηση του μηχανισμού, ώστε να επεμβαίνει, αλλά και να προλαμβάνει κρίσεις».

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «είναι αναγκαίο να διαφυλαχθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα ως κόρης οφθαλμού» και επανέλαβε το κάλεσμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για συνεργασία.

«Το πρώτο μεγάλο βήμα ήταν η θεσμοθέτηση του "Καλλικράτη", το δεύτερο ήταν η αποδοχή του από τον λαό και τώρα απομένει το τρίτο που είναι η υλοποίησή του», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.