Ένα στα δύο νοικοκυριά έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι του.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή πραγματοποίησε έρευνα που αφορά την πρόσβαση των ελλήνων στο internet κυρίως από το σπίτι… Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση κατά 2,3% στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και κατά 4,7% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο. 


Ένα στα δύο νοικοκυριά έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι του.
Το προφίλ των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, είναι.άνδρες, ηλικίας 25-34 ετών, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης. Καθημερινή χρήση πραγματοποιεί το 70,1% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το Α΄ τρίμηνο του 2010, ενώ τακτική χρήση, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά όχι κάθε ημέρα, πραγματοποιεί το 91,9%.


Κυριότερος τόπος πρόσβασης παραμένει η κατοικία με 86,2%, ενώ, όσον αφορά την πρόσβαση από άλλους χώρους (11,3%), τα ίντερνετ καφέ παραμένουν στην πρώτη θέση με 78,8%.
Μεγάλη μείωση περίπου 40%, σε σχέση με το 2009, παρατηρείται στην πρόσβαση από σημεία ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (hot spots).

Αύξηση περίπου 58% παρατηρείται στη σύνδεση στο διαδίκτυο, μέσω κινητών τηλεφώνων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέσω κινητού ή έξυπνου κινητού (smart phone) τηλεφώνου, αποτελεί κατ’ εξοχήν ανδρική συνήθεια (68,8%).
Πρόκειται για άτομα μέσου μορφωτικού επιπέδου-απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 16-24 ετών, η οποία, ωστόσο, διαφέρει από αυτή των χρηστών του διαδικτύου, γενικά.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.