Οι εννέα κατηγορούμενοι αποχώρησαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου.


Διεκόπη λίγο μετά τις 10:00 η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου το πρωί (στην πτέρυγα των πρώην γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού) ήταν οι 9 από τους 13 κατηγορούμενους, οι οποίοι αποχώρησαν στη συνέχεια. Ένα από τα αναπληρωματικά μέλη του δικαστηρίου δεν βρίσκεται στην έδρα καθώς έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο. 
Το πρωί οι συνήγοροι των κατηγορουμένων καθυστέρησαν να προσέλθουν – με αίτημα των εντολέων τους – ως συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι και σήμερα κρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες των προσώπων, που εισέρχονται στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη δίκη και τους επιστρέφονται μόλις αποχωρήσουν από αυτή.
Οι εννέα κατηγορούμενοι αποχώρησαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην τηρηθούν μαγνητοφωνημένα πρακτικά αλλά και να κρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες όσων μπαίνουν στην αίθουσα.

Σε δήλωση που διάβασε στο δικαστήριο ο εκ των κατηγορούμενων, ο Γιώργος Καραγιαννίδης, τονίζεται πως παραμένουν ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους και θα ξεκινήσουν μάλιστα αποχή από το συσσίτιο εφόσον εμείνει το δικαστήριο στην απόφασή του. Κάτω από τις επευφημίες όσων ήταν μέσα στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι παύουν τους συνηγόρους τους και εφόσον διοριστούν από το δικαστήριο νέοι δικηγόροι θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης  με τις δηλώσεις του επιτέθηκε φραστικά στους δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντας την πλειοψηφία, ως διαστρευλωτές της πραγματικότητας ,σε απευθείας σύνδεση με την Αντιτρομοκρατική  και τόνισε ότι όπως «έχουν εκθέσει την προσωπική μας ζωή και τη ζωή των οικογενειών μας, η επιμονή τους, τους καθιστά και αυτούς εκτεθειμένους».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι με έγγραφο που απεστάλη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διευκρινίζεται ότι το κόστος μαγνητοφώνησης των πρακτικών είναι υψηλό και γι' αυτό το λόγο δεν θα μπορούν να τηρηθούν μαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.