Γιώργος Μπουλμπασάκος: Δημιουργία ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στο Δήμο Παλλήνης.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Πολλοί με γνωρίζετε μέσα από τη δραστηριότητά μου στη Δημοτική Παράταξη της Κίνησης Πολιτών Γέρακα, και άλλοι μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα ως Ιατρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε ορισμένους είμαι γνωστός από τη συνδικαλιστική μου δράση στο χώρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος και από την ΕΙΝΑΠ, ενώ κάποιοι από την Παλλήνη ίσως με γνωρίζουν και από την εθελοντική μου προσφορά για 2 χρόνια στα Δημοτικά Ιατρεία στο Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος.

Αυτή η σχέση και ο δεσμός μαζί σας μου δίνει το ηθικό δικαίωμα να σας ζητήσω να στηρίξετε την προσπάθειά μου για τη δημιουργία ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στο Δήμο Παλλήνης.

Αυτές οι εκλογές θα γίνουν στο μέσο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει βιώσει η χώρα μετά τη μεταπολίτευση και που γνωρίζω ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εργασία και τη ζωή σας.

Οι εκλογές αυτές θα γίνουν με το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο που προβλέπει βέβαια αποκεντρωμένες αρμοδιότητες και λειτουργίες, χωρίς όμως εξασφαλισμένη την οικονομική αυτάρκεια των νέων Δήμων. Παραμένει το δημαρχο-κεντρικό σύστημα και δεν υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση της θέλησης των δημοτών. Όμως τα πάντα θα κριθούν στην εφαρμογή του και όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για να αναδείξουμε την αυτοδιοίκηση ως ένα κοινωνικό θεσμό δημοκρατικής συμμετοχής και αλληλεγγύης.

Ένα θεσμό βαθιά πολιτικό, που πλήττεται βάναυσα όμως πολλές φορές από συμπεριφορές δημοτικών «αρχόντων» και τοπικών «στελεχών». Από τους «επαγγελματίες» της αυτοδιοίκησης που εμφανίζονται την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές ως «μάγοι» επί σκηνής για να σώσουν για άλλη μια φορά την πόλη την οποία προηγουμένως είχαν καταστρέψει ή στην καλύτερη περίπτωση για όλο το προηγούμενο διάστημα αγνοήσει.

Εύκολα τότε οι ετερόκλητες συμμαχίες, οι μεταλλάξεις και οι μεταγραφές βαπτίζονται αναγκαίες προσαρμογές και μάλιστα για το καλό μας.

Ο θεσμός πλήττεται όμως δυστυχώς και από κομματικές πρακτικές που βλέπουν την αυτοδιοίκηση ως προνομιακό πεδίο πολιτικών καταγραφών.

Απευθύνω λοιπόν πρόσκληση σε συλλογικότητες, πολιτιστικούς φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, οικολογικές παρεμβάσεις για συστράτευση και κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημοσίου χώρου, του περιβάλλοντος, της κατοικίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους κερδοσκόπους και τους «εργολάβους» του δημοσίου συμφέροντος.

Απευθύνω έκκληση για δράση σε όλους τους ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους. Να σχεδιάσουν αυτοί το μέλλον τους ώστε να μη βρεθούν στη δυσάρεστη θέση της δικής μας γενιάς, που πλέον «φοβάται όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς, χωρίς εμάς…».

Δεν αποτελεί λύση η συντήρηση και το κατεστημένο. Απλά όλοι μας θα πρέπει να ακολουθήσουμε την προτροπή του ποιητή:
«Μην αμελήσετε!
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία…»
 
Γιώργος Μπουλμπασάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.