Δήμου Ιλίου: Έγκριση παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένα άτομα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (K.H.Φ.Η.) ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ
( 28/07/2010 )

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στο Δήμο Ιλίου

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου η απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου των Κ.Α.Π.Η Ιλίου που αφορά την «Έγκριση παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένα άτομα του Δήμου Ιλίου, στα πρότυπα Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Η αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων που αδυνατούν να επιβιώσουν αυτόνομα, σε συνδυασμό με την αδυναμία, σε πολλές περιπτώσεις, της οικογένειάς τους να τους περιποιηθεί, έχει ως αποτέλεσμα την αναζήτηση δαπανηρών λύσεων, όπως η κλειστή ιδρυματική φροντίδα ή η πρόσληψη προσωπικού κατ΄ οίκον –συχνά ανειδίκευτου.

Δεδομένης της κατάστασης αυτής, ο Δήμος Ιλίου επιδιώκει να διευρύνει τις παροχές του προς τους δημότες του, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ηλικιωμένων, στα πρότυπα των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.ΦΗ.), το οποίο θα υλοποιείται στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις των Κ.Α.Π.Η.

Η διαφορά των υπηρεσιών του Κ.Η.Φ.Η. με τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες των Κ.Α.Π.Η. έγκειται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα που δεν μπορούν να συμμετάσχουν αυτόνομα σε κοινωνικές δραστηριότητες, αφού χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας λόγω άνοιας, κινητικών δυσκολιών, εγκεφαλικών επεισοδίων κλπ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνονται νοσηλευτική περίθαλψη, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ανάπτυξη λειτουργικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, κλίνες για ανάπαυση και μεταφορά των ηλικιωμένων από και προς την οικία τους.

Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος
www.ilion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.