Γέρακας :Διαβάστε ερώτηση Πολίτη και δείτε με τι τρόπο απαντά το γραφείο τύπου του Δήμου

Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Προς κ.κ Δήμαρχο Γέρακα ,Δημοτικούς σύμβουλους Δήμου Γέρακα .
Κύριοι
Με αφορμή σημερινή αλληλογραφία (email) που έλαβα από τον δήμο με θέμα το κόστος συμμετοχής στα αθλητικά προγράμματα τους μέχρι σήμερα δημότες Παλλήνης και Ανθούσας.
Διερωτώμαι , σήμερα ο δημότης – κάτοικος Παλλήνης για το ίδιο πρόγραμμα (πχ ΜΠΑΣΚΕΤ ), για την ίδια χρονική περίοδο 10ος / 2010 έως 5ος /2011 θα πληρώσει 125€ ενώ εμείς του δήμου Γέρακα θα πληρώσουμε 176€, ήτοι διαφορά + 51€ , σήμερα αθλητικά σωματεία ,μεγάλης προβολής με σημαντικές συμμετοχές στο αθλητικό γίγνεσθαι που δεν χαίρουν τον εσόδων από τα δημοτικά τέλη παρά μόνο των συνδρομών των αθλητών και την κρατική επιχορήγηση, που φέτος πιθανά να μην λάβουν , προχώρησαν λόγω της οικονομικής κρίσης σε ΜΕΙΩΣΕΙΣ !!!!!
Και τώρα πραγματικά ερωτώ ?
Βάση ποιας πρόβλεψης , ποιανού επενδυτικού σχεδιασμού και ποιας λογιστικής εν μέσω κρίσης, αποφασίσθηκε να διατηρηθεί το κόστος συμμετοχής των αθλητικών προγραμμάτων στα περυσινά επίπεδα. Ο χρηματοοικονομικός κανόνας ……επί τι κατανάλωση το κέρδος…… ( ήτοι συμμετέχοντες Χ κόστος ανά συμμετοχή = € )προϋποθέτει να υπάρχουν συμμετέχοντες και σίγουρα η δυνατότητα τους να εξυπηρετήσουν το υψηλό κόστος που ζητάτε.
Λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή οικονομική κατάσταση , φαίνετε να λείπει από τον δήμο μας Το Κοινωνικό Πρόσωπο.
Καλό θα ήταν λοιπόν να επανεκτιμήσετε το κόστος των συνδρομών στα αθλητικά και μη προγράμματα.
Με εκτίμηση.
Χρήστος Κόπτσας.
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
 
«Αγαπητέ συνδημότη Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας. Σύντομα θα σας απαντήσουμε.


Οφείλετε να γνωρίζετε ωστόσο ότι ο Δήμος μας διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις και προγράμματα πολύ υψηλών προδιαγραφών και ως εκ τούτου η λειτουργία τους απαιτεί υψηλό κόστος. Κατά συνέπεια, συγκρίσεις με χρεώσεις άλλων Δήμων είναι αδόκιμες.

Εν αναμονή της επίσημης απαντήσεως μας


Με εκτίμηση
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

«Εν αναμονή της επίσημης απάντησης σας ,και θεωρώντας ότι θα ήταν αδόκιμο να έχετε άγνοια του συνομιλητή σας, θέλω να σας ενημερώσω ότι γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που παρέχετε στους δημότες , γνωρίζω όμως και πολύ καλά την αντίστοιχη ποιότητα τόσο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, του κλειστού Παλλήνης , των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Μελίσσια και πάρα πολλών ακόμη, καθώς έτσι για την ιστορία υπήρξα κατά το παρελθόν αθλητής σε μεγάλο σωματείο των Αθηνών και έχω και εγώ μια σημαντική ή έστω και με ταπεινότητα , μια μικρή εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού - πρωταθλητισμού.
 


 Επίσης λόγω της φύσης της εργασίας μου μπορώ έστω και σφαιρικά να αναλύω μια αγορά και τα οικονομικά στοιχεία που την διέπουν ή πιο σωστά που την καθορίζουν.
Ως εκ τούτου, εάν αυτό που προτείνετε προς τους δημότες είναι η τυφλή εμπιστοσύνη στα προγράμματα του δήμου, οφείλετε να είστε κατά αρχάς ειλικρινείς και σίγουρα να μην ενοχλείστε όταν συγκρίνεστε με άλλους δήμους, αλλά να δέχεστε την καλοπροαίρετη κριτική και να βελτιώνεστε όπου χρειάζεται και εφόσον βέβαια έχετε την διάθεση να βελτιωθείτε.
Με εκτίμηση
Χρήστος Κόπτσας
πηγή :   http://anti-gerakas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.