Θ. ΖΟΥΤΣΟΣ: 'Aμεση απάντηση στην επιστολή της Ένωσης Γονέων προς τους Υποψηφίους δημάρχους του νέου Δήμου Παλλήνης.

Προς: Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Αγαπητή κυρία πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ.,

Σας ευχαριστούμε για τα ερωτήματα που μας απευθύνετε και τα οποία εκτιμούμε ως μια γόνιμη πρόκληση για να εκθέσουμε το έργο που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, τα σχέδια και το όραμά μας όχι μόνο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία μας, αλλά και για να διαμορφώσουμε το χώρο του σχολείου και του σχολικού περιβάλλοντος με τρόπο τέτοιο ώστε οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ως προς το ζήτημα που θέτετε για την μείωση των επιχορηγήσεων:

Οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων καλύπτονται, όπως είναι γνωστό, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του υπουργείου των Εσωτερικών.

Στο Γέρακα έχουμε αποφασίσει, ώστε όσες από τις δαπάνες των σχολείων δεν καλυφθούν από τους Κ.Α.Π να συμπληρωθούν καθ’ ολοκληρία από χρήματα του Δήμου, για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Εξάλλου ο Δήμος μας, κάθε χρόνο, επιχορηγεί τις σχολικές επιτροπές με ποσά πέραν της επιχορήγησης από τους ΚΑΠ για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, όπως η δαπάνη αυξημένης κατανάλωσης πετρελαίου τους χειμερινούς μήνες.

Για τα επισκευαστικά έξοδα, ο Δήμος μας δαπανά ούτως ή άλλως κάθε χρόνο τριπλάσια ποσά από την επιχορήγηση τα οποία καλύπτονται από ίδιους πόρους.

Αυτή την πολιτική σκοπεύουμε να συνεχίσουμε συνολικά στο νέο Δήμο Παλλήνης και είναι η φιλοσοφία που θα διέπει τις αρχές διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ανεξάρτητα όμως από αυτά το δημόσιο σχολείο ήταν και είναι για μας ύψιστη προτεραιότητα.

Για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος στο Γέρακα το 2007, ξεκίνησε η κατασκευή του 7ου Νηπιαγωγείου και το 2008, η κατασκευή του 8ου Νηπιαγωγείου. Και τα δυο (2) παραδόθηκαν και λειτουργούν από το 2008 και το 2009 αντίστοιχα.

Προχωρούμε στην ανακατασκευή του 3ου Δημοτικού και του 3ου Νηπιαγωγείου τα οποία βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Έχουμε ακόμη παραχωρήσει στον ΟΣΚ οικόπεδα για κατασκευή δύο (2) νηπιαγωγείων κι ενός (1) σχολείου.

Πρόσφατα παραδόθηκε και λειτουργεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο της Μπαλάνας, ενώ ολοκληρώνεται εντός του έτους η κατασκευή του 5ου Δημοτικού και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου για να λειτουργήσουν από το Γενάρη του 2011.

Ως προς το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς και μετάβασης των μαθητών από και προς τα σχολεία, έχουμε καταρτίσει συγκοινωνιακή μελέτη, η οποία ήδη εφαρμόζεται με στόχο την αποσυμφόρηση των δρόμων γύρω από τα σχολεία, και για να είναι ασφαλέστερες οι μετακινήσεις των μαθητών. Παράλληλα προχωρούμε στη δημοπράτηση του έργου της ενοποίησης όλων των σχολικών αθλητικών και κοινόχρηστων χώρων, για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδρόμων, χώρων άθλησης υπαίθρου και χώροι περιπάτου και αναψυχής στους οποίους δεν θα κυκλοφορούν οχήματα.

Τέλος ως Δημοτική Αρχή έχουμε από την αρχή εργασθεί για την καλή συνεργασία συνεννόηση και συμπόρευση με τις σχολικές επιτροπές, τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων καθηγητών και τους συλλόγους γονέων που θεωρούμε ως αναγκαίες προϋποθέσεις για την συνεχή αναβάθμιση και ανάπτυξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε και στο μέλλον λαμβάνοντας για το σκοπό αυτό κάθε πρόσφορο μέτρο.

Με εκτίμηση,
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ
Δήμαρχος Γέρακα
και Υποψήφιος Δήμαρχος νέου Δήμου Παλλήνης


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ :
Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Προς τους Υποψηφίους δημάρχους του νέου Δήμου Παλλήνης.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, και των επερχόμενων διοικητικών αλλαγών από τον Ιανουάριο του 2011 στον νέο ενιαίο Δήμο, ανησυχούμε, επαγρυπνούμε και δίνουμε το παρόν για τα προβλήματα στα σχολεία των περιοχών μας, τα οποία η ενοποίηση των νέων Δήμων θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο.


Είναι γνωστά τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και είναι γνωστή επίσης η αναγκαία συμπόρευση που απαιτείται μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και γονεικού κινήματος.

Είμαστε εδώ, εθελοντές, για να συμβάλλουμε δημιουργικά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Είμαστε αρωγοί κάθε θετικής προσπάθειας από όπου κι αν προέρχεται.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω ζητήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων και να δεσμευτούμε από κοινού για την προώθηση των λύσεων τους.



1.Το πρόβλημα της σχολικής στέγης που παραμένει ένα σημαντικό θέμα, πιστεύουμε ότι θα ενταθεί με την ενοποίηση των τριών περιοχών.Ζητάμε δέσμευση για την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων όπου απαιτείται, για την μεταστέγαση των προκατ σχολείων σε ιδιόκτητα σύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα, την επισκευή την συντήρηση και την φύλαξη των υπαρχόντων σχολείων.

2.Με δεδομένη την μείωση της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών για την φετινή σχολική χρονιά και με διαφαινόμενο τον κίνδυνο αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολείων όπως η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, θα πρέπει να ευρεθεί τρόπος διεκδίκησης της αύξησης των επιχορηγήσεων από το κράτος αλλά και κάλυψης των δαπανών πετρελαίου θέρμανσης από τους Δήμους.

3.Το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία, αρμοδιότητα που μεταφέρεται στους Δήμους από τον Ιανουάριο του 2011.

4.Το θέμα των καθαριστριών των σχολείων, αρμοδιότητα και αυτή μεταφερόμενη στους Δήμους από το 2011.

5.Η προσαρμογή των σχολικών επιτροπών στα νέα διοικητικά όρια του Δήμου θα πρέπει να συνδυασθεί με την θεσμική αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων τους.

6.Να λειτουργήσουν επιτέλους τα σχολικά συμβούλια και επί της ουσίας η Δημοτική επιτροπή Παιδείας

7.Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών , ιδιαίτερα των σχολείων που βρίσκονται σε κεντρικές λεωφόρους και κυκλοφοριακά βεβαρυμμένους οδικούς άξονες.

8.Η εκπροσώπηση των συλλόγων γονέων στα συναφή θεσμικά όργανα του Δήμου (σχολικές επιτροπές και άλλα Νομικά πρόσωπα).

9.Τέλος το χρόνιο αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Παλλήνης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια φορά τον χρόνο, αποκλειστικά για θέματα παιδείας.

Οι γονείς και οι μαθητές περιμένουν πειστικές και δεσμευτικές απαντήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



Η Πρόεδρος                                                                                                                Ο Γραμματέας
Ειρήνη Κουνενάκη                                                                                                 Φώτης Κουφόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.