Σύμφωνα με πληροφορίες και οι έξι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Την Τρίτη το πρωί θα απολογηθούν στον 31ο Τακτικό Ανακριτή, οι έξι συλληφθέντες εις βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα.

Συγκεκριμένα, εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται για ποια πρόκεται), διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι έξι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ένας προς έναν κατήγγειλαν ενώπιον των δύο εισαγγελέων ότι «δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά μας. Δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας».
Ωστόσο, και οι έξι, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ αύριο το πρωί οι δύο εκ των συλληφθέντων, οι, Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γεώργιος Καραγιαννίδης θα οδηγηθούν ενώπιον των Εφετών Ειδικών Ανακριτών, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο Αλέξαδρος Μητρούσιας έχει ήδη αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στη συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Κώστα Παπαδάκη «οι αστυνομικοί απαγόρευσαν στον εντολέα μου κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Πρόκειται για βάναυση κατάλυση του βαθύτερου πυρήνα των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων. Είναι αξιολύπητο ότι και εισαγγελείς συνεργούν σε αυτό. Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου προσπαθούν να παρουσιάσουν επιτυχίες και να αποτρέψουν κινητοποιήσεις δημιουργώντας ασφυχτικό κλίμα τρομοκρατίας. Καμία όμως επιτυχία δεν μπορεί να γίνει με σήμα τα δημοκρατικά δικαιώματα».
Ακόμη ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι η δικογραφία δεν έχει τεθεί στην διάθεση των δικηγόρων αλλά σύμφωνα με όσα ακούει από τα ΜΜΕ μάλλον είναι «άνθρακας ο θησαυρός».
Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκονται οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς από ανησυχούν για επιθέσεις από μέλη, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί.
Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι

Τα πλήρη στοιχεία και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα, από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γεώργιος Καραγιαννίδης, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά με πλαστή αστυνομική ταυτότητα, ο Χρήστος Πολίτης, ο οποίος συνελήφθη στα Εξάρχεια, ο Αλέξανδρος Μητρούσιας και ο Κωνσταντίνος Σακκάς, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, ο Δημήτριος Μιχαήλ που συνελήφθη στη Σητεία και η Στυλιανή Αντωνίου, η οποία συνελήφθη στην Καλλιθέα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.