Παλλήνη: Μια εκδήλωση με γνώμονα τον άνθρωπο...


"Οι ανάγκες της σχολικής ηλικίας και ο ρόλος της οικογένειας". Επιστημονική εκδήλωση στο 1ο Λύκειο Παλλήνης με πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Την Δευτέρα 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σειρά επιστημονικών ομιλιών με θέμα τις ανάγκες της σχολικής ηλικίας και του ρόλου της οικογένειας.
Αυτή  ήταν η δεύτερη  εκδήλωση και  εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων  που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Παλλήνης και υποστήριξη πολλών φορέων  όπως αναφέρονται στη συνέχεια. 
Η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου είχε θέμα τις Μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς.
 

 Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν γονείς, παππούδες αλλά και αρκετοί από τους μαθητές του Λυκείου  που στο σύνολό τους  αποτέλεσαν ένα  ενδιαφέρον επιστημονικό δείγμα για τις εισηγήτριες. 
 
Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν ομάδες που σχολίασαν θέματα που τους ετέθησαν από την κ. Φραγγούλη και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας πολύ ζωντανός και περιεκτικός διάλογος.
 Οι εισηγήτριες βοήθησαν το κοινό με τις γνώσεις τους και τις απαντήσεις τους στις πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που τους ετέθησαν.  
 Ομιλήτριες:
 
  •  Μαρία Πλατή, ψυχολόγος –  ειδική παιδαγωγός  του ΙΨΥΠΕ, 

  Δρ. Ειρήνη Γεωργίου, κοινωνική λειτουργός, 
 
 
ΙΨΥΠΕ  (Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων), φορέας συνεργαζόμενος με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Διοργανωτές σεμιναρίου : 
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.