ο Παναγιώτης Τσούτσιας παρεμβαίνει για το θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη.


Συνήγορος του Δημότη: ένας θεσμός που μπορεί να μείνει γράμμα κενό

Ο νέος αυτός θεσμός μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα σοβαρό στήριγμα για τους πολίτες, τοπικούς φορείς ή επιχειρήσεις απέναντι σε πράξεις κακοδιοίκησης ή αυθαιρεσίας των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών του.
Η πρώτη και βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει η θέληση, κύρια από τη πλευρά της πλειοψηφίας, ώστε ο θεσμός του «Δημοτικού συμπαραστάτη του πολίτη» να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα και όχι να περιοριστεί σε ένα γραφειοκρατικό -διακοσμητικό ρόλο.
Η δεύτερη προϋπόθεση, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη, είναι ο ίδιος ο Συνήγορος του Δημότη να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον σημαντικό όσο και ευαίσθητο ρόλο. Η δημοτική αρχή δεν χρειάζεται έναν ακόμη έμμισθο υπάλληλο.
Ο χρόνος θα δείξει τελικά από ποια μεριά θα γείρει η ζυγαριά.

Παναγιώτης Τσούτσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.