Ανέφικτο θεωρούν οι Financial Times το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας...

Ανέφικτο θεωρούν οι Financial Times το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας...
εξαιτίας των υπαρχουσών συνθηκών που απομακρύνουν τους επενδυτές, όπως αναφέρεται σε σημερινό τους δημοσίευμα.

Η γνωστή στήλη «LEX» της βρετανικής εφημερίδας -ασχολούμενη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με τις εξελίξεις στην Ελλάδα- αναφέρει πως δεδομένης της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα οι επενδυτές αποστρέφονται τις τοποθετήσεις τόσο στους κρατικούς τίτλους, όσο και σε άλλους τομείς.

«Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη, αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει θαυμασμό. Όμως υπό τις παρούσες συνθήκες το σχέδιο αυτό είναι συνορεύει με το ανέφικτο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως ακόμη και εάν η ελληνική κυβέρνηση πετύχει να πωλήσει στις καλύτερες δυνατές τιμές δεν θα αντλήσει περισσότερα από 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2013, ήτοι πολύ λιγότερα από τον στόχο των 50 δισ. ευρώ. Η εφημερίδα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος στόχος τέθηκε κυρίως για να κερδίσει η Αθήνα χρόνο και να αποφύγει την αναδιάρθρωση ή την χρεοκοπία.

Καταλήγοντας ο αρθρογράφος επισημαίνει πως δύο θέματα παραμένουν αδιευκρίνιστα το πότε θα γίνει η αναδιάρθρωση και πώς, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν έχουν πλέον άλλες επιλογές.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.