O Bενιζέλος συνέλαβε τον Πάγκαλο…


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι αριστερός! 
Είναι προλετάριος και τρώει στις ταβέρνες της Ελευσίναςμαζί με τους συντρόφους του καπνίζοντας πούρο, επηρεασμένος από τον Τσε.
Οι βραδιές συνήθως τελειώνουν με τραγούδια του  Μίκη τον οποίον ο Πάγκαλος θαυμάζει και καμαρώνει ότι είναι φίλος του. Τραγούδια όπως «πά΄ρτο στεφάνι μας, πα΄ρτο το γεράνι μας, στην Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή, κράτα το χέρι μου και πάμε αστέρι μου, εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί»…
Στο σημείο αυτό ο Πάγκαλος κλαίει.. Αλλά εκεί που συντρίβεται είναι ο στίχος του Βάρναλη«φταίει το ζαβό το ριζικό μας, φταίει ο Θεός που μας μισεί, φταίει το κεφάλι το δικό μας, φταίει πάνω απ΄όλα το κρασί»… Και πράγματι η μοίρα φέρθηκε πολύ σκληρά στον Πάγκαλο. Εκεί που ήσυχα- ήσυχα εκτελούσε το κομματικό του καθήκον και οραματιζόταν έναν κόσμο χωρίς ιδιοκτησία,κληρονόμησε πάρα πολλά ακίνητα. Χωρίς να φταίει ο ίδιος σε τίποτα. Θέλοντας να αποφύγει αυτήν την κατάρα, έφυγε μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.