Γονείς χωρίς λεφτά, παιδιά χωρίς εμβόλια

Η ανέχεια που επικρατεί στη χώρα έπληξε και τα παιδιά. Χωρίς επίσημες καταγραφές, μητρώα, μελέτες που να προσεγγίζουν έστω οικονομικοτεχνικά το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της αδυναμίας κάποιων γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, οι «Γιατροί του Κόσμου» και άλλες εθελοντικές οργανώσεις προσπαθήσουν να εντοπίσουν και να βοηθήσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν…
«Ας μου πεις κάποιος πόσα είναι τα ανεμβολίαστα παιδιά στη χώρα και ας μου τα στείλει, να ζητιανέψω εμβόλια παντού για τους τα κάνω…», κάνει έκκληση ο πρόεδρος της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Ελλάδας, Νικήτας Κανάκης, ο οποίος αποκάλυψε στον «Ε.Τ.»: «Μέσα στο 2011 στα ιατρεία μας ζήτησαν περίθαλψη συνολικά 8.000 παιδιά εκ των οποίων άλλα είναι παιδιά μεταναστών και άλλα Ελλήνων. Από αυτά οι γιατροί μας διαπίστωσαν συνεχώς ότι υπήρχε όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για εμβολιασμούς, καθώς και οι ίδιοι οι γονείς τους το ζητούσαν».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.