Στην τελική ευθεία η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ
Την Πέμπτη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας


Με απόντα τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος αναχώρησε χθες βράδυ για τις Βρυξέλλες και το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και το βράδυ αναχωρεί για το Ισραήλ όπου θα καθίσει ως την Τετάρτη το βράδυ, θα σημειωθούν οι τελικές διεργασίες πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη, η οποία λαμβάνει χαρακτήρα κομβικό για την επόμενη ημέρα. 
Τέσσερις νέες τοποθετήσεις, ωστόσο, βαραίνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ενισχύουν το κλίμα υπέρ του να υπάρξει τελικά ψηφοφορία για εκλογή νέου προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Κάτι το οποίο αν συμβεί θα αλλάξει εντελώς το εσωκομματικό τοπίο και θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις και στο θέμα της αλλαγής ηγεσίας. 

Πρώτον η επίθεση που εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατά του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου. Της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του περί «ραγιάδων υπουργών» και δήλωσε -στο Mega- «ο αδελφός του πρωθυπουργού δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, δε σχολιάζω τις ανοησίες που έχει πει». 

Δεύτερον, η στροφή που πραγματοποίησε μέσα σε λίγες ημέρες ο Α. Λοβέρδος όταν από την υπεράσπιση Παπανδρέου με τη φράση «θα γίνει μακελειό αν πειραχθεί ο Παπανδρέου», χθες μιλώντας στη REAL ο υπουργός Υγείας διαπίστωσε και εκείνος με τη σειρά του ότι «το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας». 

Τρίτον, η νέα επίθεση που εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ. Αφενός επανέλαβε ότι «σέβομαι τον Γ. Παπανδρέου αλλά η αλλαγή ηγεσίας έπρεπε να είχε γίνει χθες» και αφετέρου μιλώντας για την κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε λόγο για «ανεπαρκή κυβέρνηση και ερασιτεχνική διαπραγμάτευση». 

Τέταρτον, η έμμεση πλην σαφής αποστασιοποίηση της Λούκας Κατσέλη που δήλωσε - με τη συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής - ότι «δεν πρέπει να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου και οι εκλογές πρέπει να γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου της». Θυμίζουμε ότι η τελευταία τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου για το ίδιο ζήτημα ήταν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να πάει ως το 2013…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.