Σώοι οι 14, δύο ακόμη εγκλωβισμένοι στο Καρπενήσι


Κατάφεραν τελικά τα σωστικά συνεργεία, έπειτα από υπεράνθρωπη προσπάθεια να φτάσουν στους 14 εγκλωβισμένους κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν από τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ στα ειδικά βαρέα οχήματα για να είναι ασφαλείς. Τώρα, όμως, η επιχείρηση συνεχίζεται για να προσεγγίσουν τα δύο ακόμη άτομα που είναι εγκλωβισμένα σε τρίτο αυτοκίνητο λίγο πιο πάνω. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί αρκετή ώρα, αφού τα καιρικά φαινόμενα παραμένουν να είναι ακραία και για να προχωρήσουν βήμα - βήμα χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. 

Όπως είπε ο επικεφαλής της επιχείρησης, διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αχιλλέας Τζουβάρας, στο LamiaReport η επιστροφή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού ο δρόμος πίσω τους έχει κλείσει και ουσιαστικά όλοι τους είναι αποκλεισμένοι.Θα πρέπει πρώτα να απεγκλωβίσουν τα δύο τελευταία άτομα, και με τον ίδιο τρόπο, "κονβόι" δηλαδή, να ανοίγουν δρόμο στο χιόνι που σε πολλά σημεία από τα ανεμοσούρια φτάνει τα δέκα μέτρα, ενώ συνεχίζουν να επικρατούν συνθήκες χιονοθύελλας.

Έτσι μετά από 12 ώρες αποκλεισμένοι στο δρόμο για το χιονοδρομικό στο Bελούχι, βρέθηκαν οι 14 εγκλωβισμένοι από τις ομάδες διάσωσης στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου, όμως οι περιπέτειά τους δεν έχει τελειώσει ακόμη. Και οι 14 μεταφέρονται, σύμφωνα με το lamiastar.gr,  με ερπυστριοφόρο στο Καρπενήσι

Να σημειώσουμε ότι η επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ στο Καρπενήσι  έγινε κάτω από τρομερά δύσκολες συνθήκες, ενώ ακόμη και το ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ αντιμετώπιζε πρόβλημα στο χιόνι, που ξεπερνούσε τα έξι μέτρα, στο δρόμο από το Καρπενήσι προς το χιονοδρομικό του Βελουχίου, όπου παρέμεναν εγκλωβισμένα από το απόγευμα 14 άτομα μέσα σε τρία αυτοκίνητα. Το δρόμο προσπαθούσε να ανοίξει ένα τεράστιο γκρέϊντερ της πολιτικής προστασίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.