Ο Κούβελος,σύζυγος Μπακογιάννη πίσω από το ένα εκατομμύριο EURO


Ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι το περίφημο συγγενικό πρόσωπο Έλληνα βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό το 1 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε με έκτακτο ενημερωτικό της δελτίο την Τρίτη η ΝΕΤ.

Το γεγονός παραδέχθηκε με δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία έκανε λόγο για εμπορική συναλλαγή (αγορά πλοίου) του συζύγου της, και κατήγγειλε προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός της.
«Είναι απαράδεκτο, μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου, να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα και να υπάρχει αυτή η σπίλωση», δήλωσε πριν από λίγο η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη διαρροή ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο για το οποίο ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, είχε αναφέρει ότι κατέθεσε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η κυρία Μπακογιάννη, που -όπως είπε- ενημερώθηκε πριν μισή ώρα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, έκανε επίσης λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια.
Νωρίτερα από το γραφείο Τύπου της Βουλής είχε ανακοινωθεί ότι το άτομο που αναζητούσε η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής και που βάσει της καταγγελίας του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, είχε μεταφέρει σε τράπεζα του εξωτερικού, το Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν είναι ούτε νυν, ούτε πρώην βουλευτής, αλλά συγγενικό πρόσωπο βουλευτή.
Τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται επίσης διευκρινίσεις από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.