Παλλήνη :Μία εξαιρετική εκδήλωση από την Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια


Παρουσίαση της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια σε μία θαυμάσια ποιητική βραδιά με το γνωστό Ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο στην Κάντζα.

Μία εξαιρετική εκδήλωση, με αφορμή την ολοκλήρωση της Ιδρυτικής Πράξης και της συγκρότησης σε σώμα του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου, στην έδρα της Εταιρείας στην Κάντζα.


Ο κος Ανδρέας Κούκος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας και Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στη Σχολή Εθνικής Αμύνης, παρουσίασε στους υψηλούς προσκεκλημένους, τον DrLorenzo Amberg, Πρέσβη της Ελβετίας, τον κο VladimirZatsepin, Α’ Διπλωματικό Σύμβουλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Υποναύαρχο Κων/νο Μαζαράκη Αινιάν, Αρχηγό Στόλου του Πολεμικού μας Ναυτικού, τα μελλοντικά σχέδια της Επιστημονικής αυτής Εταιρείας και ζήτησε τη συνεργασία τους.

Σκοπός της Εταιρείας, τόνισε, ότι είναι η δημιουργία ενός βήματος επικοινωνίας, λόγου, διαλόγου και επιστημονικής μελέτης θεμάτων διερεύνησης του πολιτικού, στρατιωτικού, διπλωματικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και οικονομικού έργου του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και διεθνώς.
Αυτό θα το πετύχει, διεξάγοντας έρευνες και μελέτες σε συνεργασία με άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνοντας κάθε είδους εκδηλώσεις και δραστηριότητες, προτείνοντας και βραβεύοντας άτομα για την ιδιαίτερη προσφορά τους, οργανώνοντας την ανεύρεση, διάσωση, καταγραφή και μελέτη ιστορικών αρχείων που έχουν σχέση με το έργο και τη δράση του Ιωάννη Καποδίστρια, παρέχοντας υποτροφίες κ.α.
Στη συνέχεια ο κος Κούκος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στους Πανεπιστημιακούς του Δασκάλους που τον ενέπνευσαν, την Ελένη Κούκκου και τον Παύλο Πετρίδη, οι οποίοι δε ζουν πια: «Αφήνουν τεράστιο έργο που εμείς συνεχίζουμε!» Παρούσα η κα Αναστασία Γεωργούλη Κούκκου, Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της αδελφής της που βρίσκει συνέχεια.
Ο κος Κούκος είπε ότι η Εταιρεία θα κινηθεί στα βήματα του Ιωάννη Καποδίστρια και ξεκινά επιστημονικές συνεργασίες σε τρεις χώρες, τη Ρωσία, την Ελβετία και την Αυστρία.
Ανακοίνωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την αρχή της συνεργασίας με το Μουσείο Pushkin στην Αγία Πετρούπολη.

 Η συμφωνία που θα υπογραφεί το Σεπτέμβριο στην Αγία Πετρούπολη έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο χώρες και αφορά την έκδοση σπουδαίων αρχείων και παρουσίαση αυτών στις επιστημονικές κοινότητες της Ελλάδος και της Ρωσίας.
Τέλος ανέφερε ότι σήμερα είναι ανάγκη μεγαλύτερη από ποτέ η ίδρυση τέτοιων Εταιρειών που θα αναδείξουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας αλλά και θα συνεισφέρουν κυρίως στην εκπαίδευση βασικό πυλώνα στο έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο Ακαδημαϊκός Κων/νος Δεσποτόπουλος - μέλος της Εταιρείας - σε αναφορά του στην ίδρυση της το 2010, είχε πει ότι: «Η Εταιρεία αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα ιστορικό κενό, σχετικό με το έργο και τη δράση του σπουδαίου Άνδρα».
Ο μεγάλος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος πήρε τη σκυτάλη, ευχήθηκε στην Εταιρεία καλή επιτυχία στο έργο της, μιλώντας με θερμά λόγια για τον Ιωάννη Καποδίστρια, το έργο του  και το τραγικό του τέλος!

Στη συνέχεια απήγγειλε με τη βαθιά αισθαντική του φωνή ποιήματα από την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Αφύλακτη Διάβαση». Ήταν πραγματικά υπέροχος και μάγεψε τον κόσμο! 50 χρόνια άλλωστε προσφοράς στα Γράμματα και τον Πολιτισμό αυτής της χώρας από το μεγάλο μας ηθοποιό, δεν είναι λίγα!
Η βραδιά έκλεισε με πιάνο και τραγούδι από την Έλενα Καντάρη, καθηγήτρια πιάνου και μαέστρου του Νεανικού Χορωδιακού Συνόλου «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ».

Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, τραγουδισμένοι από την ίδια και τον παλαιό τραγουδιστή πατέρα της Μπάμπη Καντάρη, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους!
Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από τους προσκεκλημένους που αναφέραμε, ο κος Ηλίας Πελεγρίνης, ιατρός, η κα Δεληγιάννη, καθηγήτρια του Αμερικανικού Κολλεγίου ο Κος Γεράσιμος Σαλτός, Συνταγματάρχης και τα μέλη της Εταιρείας: Ναταλία Μελά, Αντιπρόεδρος, Γλύπτρια (εγγονή του Παύλου Μελά), Σταύρου Εμμανουήλ, Καθηγητή Παν/μίου με τη σύζυγό του, Μαραγκουδάκης Γιώργος, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α. με τη σύζυγό του, Βασιλάκης Αντώνης, Δρ. Φιλοσοφίας, Συνθέτης με τη σύζυγό του και την κόρη του, Υφαντής Ηλίας, Καθηγητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με την κόρη του, Μάλλιαρης Παναγιώτης, Αντιναύαρχος ε.α. με τη σύζυγό του, Μαραγκάκης Μιχάλης, Δικηγόρος με τη σύζυγό του, Μικρός Γιώργος, Στρατ. Αρχίατρος, Φατσής Αντώνης, Καθηγητής ΑΤΕΙ Χαλκίδος με τη σύζυγό του,Μάλλιαρης Κων/νος, Ανώτερος Αξκός ΠΝ με τη σύζυγό του Σπάτουλας Περικλής, Δντης Δημ. Σχέσεων Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Κακούλης Γιάννης Ταξίαρχος ε.α. με τη σύζυγό του και η κα Λαζάρου.


Μία πραγματικά υπέροχη βραδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.