Δεν εκτίμησαν την έμπνευση του Δημάρχου τους για το άγαλμα της Κάρλα


Παρόλο που τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο και μέχρι τότε θα παραμένει καλυμμένο, έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση, ιδιαίτερα μεταξύ των κατοίκων του προαστίου.
Το άγαλμα θέλει να δείξει τη μετανάστευση των Ιταλίδων γυναικών, το 19ο αιώνα, που πήγαν στη Γαλλία για να δουλέψουν.
Η ιδέα ανήκει στο δήμαρχο του προαστίου Nogent-sur-Marne και στενό σύμμαχο του Νικολά Σαρκοζί, Ζακ Μαρτίν.
Όπως φαίνεται, όμως, οι Γάλλοι δεν εκτίμησαν την έμπνευση του δημάρχου, καθώς θεωρούν σκάνδαλο να συμβολίζονται οι μετανάστες εργάτες με τη μορφή μιας κατεξοχήν εκπροσώπου της άρχουσας τάξης.
Το κόστος του αγάλματος, που υπολογίζεται στα 110.000 δολάρια, αρχικά επρόκειτο να καλυφθεί από τα χρήματα των φορολογούμενων. Στην πορεία, η κατασκευάστρια εταιρεία φέρεται να κάλυψε τα έξοδα.
Πάντως, η ίδια η Κάρλα Μπρούνι παραδέχτηκε ότι πόζαρε για το άγαλμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.