Καμία Τ.Ο. του Ε.ΠΑ.Μ. δεν λειτουργεί πια στην Ανατολική Αττική

Φωτό αρχείου 2013 
Τίτλοι τέλους και στην τελευταία Τοπική Οργάνωση του Ε.ΠΑ.Μ. στην Ανατολική Αττική, ο λόγος για την Τ.Ο. Κορωπίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Αμέσως μετά το 6ο συνέδριο σε ολόκληρη την Ελλάδα υπήρξε μια καταιγίδα παραιτήσεων στελεχών, μελών  και φίλων του Ε.ΠΑ.Μ που δεν δέχτηκαν την μετάλλαξη του μετώπου οριζόντιας δομής και λειτουργίας, σε ένα "προεδρικό κόμμα" που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κόμματα που αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό του σημερινού "κοινοβουλευτισμού".


Όλα ξεκίνησαν από τον Μάρτιο του 2017, όταν μια κλειστή ''ηγετική ομάδα" αποτελούμενη από περίπου πέντε άτομα, αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν με όλους αυτούς που έβλεπαν με καχυποψία την ξαφνικά στενή και αποκλειστική συνεργασία του Ε.ΠΑ.Μ. με το συγκρότημα Κουρή ώστε να λυθεί το πρόβλημα του αποκλεισμού του από τα ΜΜΕ.
Έτσι ξεκίνησε ένα πογκρόμ διώξεων που αποφάσισε αυτή η μικρή ομάδα μελών και είχε φυσικά την πλήρη έγκριση του τότε Γ.Γ και σημερινού προέδρου Δημήτρη Καζάκη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα "εκκαθάρισής" η Τ.Ο. Κορωπίου συνεδρίασε την Τρίτη 31/10/17 και παραιτήθηκαν ΟΛΑ της τα μέλη.

Ποια είναι η Τ.Ο. ΕΠΑΜ. Κορωπίου. 

Αυτή η Τ.Ο. λειτουργούσε από 2013 (https://epamhellas.gr/?p=938) και ήταν η πρώτη που με τα μέλη της, στελέχωσε και πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Μεσόγεια αριθμούσε 9 εν ενεργεία μέλη, ενώ συσπείρωνε δεκάδες φίλους στον αγώνα για τη λευτεριά της χώρας. Εχει συμβάλει στη ματαίωση χιλιάδων πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας.

Η παραίτηση 

Με επιστολή που ήδη έχει σταλεί στα κεντρικά του Ε.ΠΑ.Μ  ομόφωνα τα μέλη της αναφέρουν μεταξύ των άλλων τα εξής: "Με λύπη μας βλέπουμε πως το ΕΠΑΜ μεταλλάσσεται σ’ ένα κόμμα που δε διαφέρει σε τίποτα από τα συστημικά. 
Δεν είναι πια το ΕΠΑΜ που ξέραμε, να βγαίνει στο λαό, να ενημερώνει, να αντιστέκεται στην κατοχή και να πολεμάει για τα προτάγματα του. 
Τώρα περιμένουμε τις εκλογές που κάποτε ήταν μέσο προβολής και γνωριμίας με το λαό και σήμερα έγινε αυτοσκοπός.

Πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε αντιρρήσεις για τις επιλογές και τους χειρισμούς της ηγεσίας αλλά χάρη της ενότητας δεν αντιδρούσαμε. Τα τελευταία γεγονότα όμως δεν είναι δυνατόν να τα δεχθούμε. 

Οι διαγραφές δεν έγιναν γιατί κάποιοι θέλησαν να αναρριχηθούν σε θέσεις ή γιατι συγκροτήθηκε σέχτα εναντίον του ΕΠΑΜ. Έγιναν καθαρά γιατί κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη και την εξέθεσαν. Επειδή απλά μίλησαν, διαγράφηκαν με τόσο άκομψο και αντιδημοκρατικό τρόπο.

Σε ένα ΕΠΑΜ λοιπόν που κλείνει την πόρτα σε άξιους συνεργάτες που μέχρι χτες έδιναν μάχες για τις θέσεις του Μετώπου, που κατασυκοφαντεί χωρίς αποδείξεις τους αγωνιστές του, τους εξωθεί σε παραιτήσεις ή τους διαγράφει και εν τέλει τρώει τα παιδιά του.

Σε ένα ΕΠΑΜ που δε σέβεται το ίδιο το καταστατικό του και τελικά σ’ ένα ΕΠΑΜ που δεν λειτουργεί δημοκρατικά, εμείς δεν έχουμε θέση."  ακολουθούν οι υπογραφές...

      

 


   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.