Πήραν την μαθητική παρέλαση από την Παλλήνη και το Γέρακα.


Αργά χθες το βράδυ το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης αποφάσισε την ΜΙΑ και κοινή Μαθητική παρέλαση όλων των σχολείων (Δημοσίων και Ιδιωτικών)του Δήμου (Ανθούσας Γέρακα, Παλλήνης) .
Ο χώρος διεξαγωγής με 12 ψήφους υπέρ, ορίστηκε η οδός Ντραφίου που σημειωτέων ότι αυτή ήταν και η πρόταση του Δήμαρχου κ. Ζούτσου.

Για όσους δεν ξέρουν η Ντραφίου είναι ο ένας δρόμος που περνά μπροστά από το Expo Athens
Οι δώδεκα Δημοτικοί σύμβουλοι θεώρησαν  ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο ασφαλέστερος δρόμος σε ολόκληρο το Δήμο για την διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης και ότι επιμερίζει αναλογικά τις μετακινήσεις των μαθητών.

Η παραπάνω απόφαση αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από Φορείς, Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Μαθητές και Δημότες της πόλης αφού ακόμη και ο  συμβολισμός αυτής της επιλογής, ενός χώρου δηλαδή που είναι μακριά από Εκκλησιά, εφάπτεται σε ένα πολύ μεγάλο εκθεσιακό κέντρο και είναι δίπλα σε ένα κατάστημα Γερμανικών συμφερόντων δεν συνάδει με το νόημα του ΟΧΙ που σύσσωμος ο Ελληνικός λαός είπε στους κατακτητές το 1940… 
Εμείς θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά το θέμα μέχρι την 28η Οκτώβριου.

1 σχόλιο:

Απουσιολόγος είπε...

"...ακόμη και ο συμβολισμός αυτής της επιλογής, ενός χώρου δηλαδή που είναι μακριά από Εκκλησιά, εφάπτεται σε ένα πολύ μεγάλο εκθεσιακό κέντρο και είναι δίπλα σε ένα κατάστημα Γερμανικών συμφερόντων δεν συνάδει με το νόημα του ΟΧΙ που σύσσωμος ο Ελληνικός λαός είπε στους κατακτητές το 1940… "

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η τίμηση των πεσόντων και γενικότερα της αντίστασης που συνοδεύει την επετειακή ημερομηνία της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορεί να εκφράζεται μέσα από μια παρέλαση! Ο χαρακτήρας των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεν έχει πάψει να έχει αξία από τότε που έπεσε η Χούντα.. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να τιμήσει κανείς ένδοξες στιγμές του παρελθόντος (εκδηλώσεις, αφιερώματα, ταινίες κτλ). Οπότε, εμένα προσωπικά, δε με απασχολεί καθόλου το πού θα γίνει η όποια παρέλαση, μακριά ή κοντά από εκκλησία ή δίπλα σε εμπορικά!

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.