Ένωση Γονέων του Δήμου Παλλήνης: Δεν ανεχόμαστε τον εξευτελισμό των εννοιών της δωρεάν Παιδείας


Η Ένωση Γονέων του Δήμου Παλλήνης εκφράζει για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή της για το παιχνιδάκι που εδώ και αρκετούς μήνες, οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα της μεταφοράς των μαθητών (υπουργείο, περιφέρεια, δήμος, λεωφορειούχοι), παίζουν στις πλάτες των γονιών και των μαθητών, καταφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στη Δημόσια-Δωρεάν-Παιδεία. 
Η ένωση παρακολουθεί τις γενικές συνελεύσεις σε όσους  πρωτοβάθμιους συλλόγους καλείται παίρνοντας πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της αγωνιστικής δράσης.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία  ότι για μια φορά ακόμα προσπαθούν να περάσουν την λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, που η μία κοινωνική ομάδα καταφέρεται κατά της άλλης, μέσα σ ένα κλίμα γενικής απαξίωσης της  κοινωνίας των θεσμών και της οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών που βομβαρδίζονται από την εξειδικευμένη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.

Δεν ανεχόμαστε τον εξευτελισμό των εννοιών της δωρεάν Παιδείας και Υγείας προς όφελος των τοκογλύφων που διοικούν ουσιαστικά την χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια.
Δεν ανεχόμαστε την διγλωσσία  της περιφέρειας Αττικής  και την απαξίωσή μας από υπηρεσιακά ασπόνδυλα, που απλά μεταφέρουν τις εντολές  «άνωθεν» καταδικάζοντάς τους,  σαν συνενόχους της όλης παράστασης.
Από την αρχή του καλοκαιριού, είχαμε συναντηθεί μ’ όσους συλλόγους Γονέων της πρωτοβάθμιας  και της δευτεροβάθμιας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για τον προσδιορισμό  των προβλημάτων των σχολείων τους. Όσοι ανταποκρίθηκαν, γνωρίζουν ότι είμαστε κοντά τους.

Οι παρεμβάσεις μας σε Δημοτικό επίπεδο ήταν και είναι ουσιαστικές. Δεν θ’ αρκεστούμε όμως σ’ αυτές και θ’ απευθυνθούμε σ’ όλα τα επίπεδα εξουσίας που επιβουλεύονται την λειτουργία των σχολικών μονάδων,  σε βάρος μας και των οικογενειών μας . Εμείς δεν είμαστε υπερασπιστές συμφερόντων, ούτε φερέφωνα της εκάστοτε εξουσίας και απαιτούμε λύσεις.
Τις τελευταίες μέρες το δράμα κορυφώνεται με τη διακοπή των μεταφορών από τους ιδιοκτήτες των μέσων μεταφοράς. Σε όλα τα σχολεία του Δήμου που έχουν μεταφερόμενους μαθητές το κλίμα είναι οξυμένο αφού μια τέτοια εξέλιξη στερεί σε πολλούς από αυτούς το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα στη μόρφωση. Οι γονείς και οι μαθητές είναι αναστατωμένοι και η αβεβαιότητα εγκυμονεί  αντιδράσεις.
Ιδιαίτερα επιβαρυντική είναι η κατάσταση στα διαδημοτικά σχολεία. Η λειτουργία τους, όπως κελεύουν τα ιδρυτικά νομοθετικά διατάγματα με τα οποία είναι θεσμοθετημένα,  επιβάλει δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Η τελευταία κατάργηση της μεταφοράς, σημαίνει μέχρι και κλείσιμο αυτού του τύπου των σχολείων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η διακοπή της μεταφοράς των μαθητών σημαίνει την ουσιαστική υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και το τέλος της όποιας ποιοτικής εκπαίδευσης.
Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα το ανεχθούμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση της Τρίτης 2-10-2012, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ και καλούμε όλους τους γονείς που μπορούν να συμμετέχουν.

Καλούμε επίσης, κάθε θεσμοθετημένη εκπροσώπηση δασκάλων-καθηγητών, γονέων και πολιτικών δυνάμεων στον αγώνα για την ανατροπή των δυνάμεων οπισθοδρόμησης και σκοταδισμού. 
Θεωρούμε ότι η χώρα μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τα παιδιά μας αξίζουν μια καλλίτερη μοίρα.

Για την Ένωση συλλόγων γονέων Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Παλλήνης

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Παπαγεωργίου                                                                  Οδυσσέας Ρομπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.