Παλλήνη : Μια άλλη ΦΩΝΗ απαντά στην Π(λ)ΗΓΗ της αντιδημοκρατικής εξουσίας


Μεγάλη ατυχία μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την ανάγνωση ενός κακογραμμένου κειμένου, αλλά η μεγαλύτερη ατυχία είναι να διαβάζεις ένα κακογραμμένο κείμενο  από τις σελίδες ενός εντύπου Πολιτιστικού Συλλόγου της Πόλης σου, που εκθέτει για πολλοστή φορά όλα του τα μέλη.  

Αφού ξεπέρασα τις αναστολές μου για το αν το «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» αφορά το θέμα, υιοθέτησα, ομολογώ εύκολα το ρητό ότι «κανένα σύστημα δεν πέφτει, αν δε το σπρώξεις» και έκρινα σκόπιμο να τοποθετηθώ… σπρώχνοντας και εγώ λιγάκι αυτό που καταρρέει σήμερα σαν χάρτινος πύργος.


Ο λόγος μου για το σύστημα παραπληροφόρησης και ψηφοθηρίας που επικρατούσε επί χρόνια ολόκληρα στον πρώην Δήμο Γέρακα και που τα δυο τελευταία χρόνια προσπαθεί με μεγάλη πίεση να επεκταθεί σε ολόκληρο το Νέο Δήμο Παλλήνης…            

Αυτό λοιπόν το αντιδημοκρατικό σύστημα διοίκησης, του ενός ανδρός αρχή, ήρθε αντιμέτωπο από το 2010 με τα blogs της Παλλήνης. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι διαχειριστές των περισσότερων blogs στην Ελλάδα είναι ερασιτέχνες κειμενογράφοι χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα από αυτή τους τη δραστηριότητα. Αποτελεί δε άγραφο νόμο μεταξύ των bloggers η ΜΗ δημοσίευση διαφημίσεων εμπορικών δραστηριοτήτων ενώ μάλλον οι περισσότεροι δεν θεωρούν τίτλο τιμής τον χαρακτηρισμό τους ως Δημοσιογράφους.  

Στην επίθεση λοιπόν που έχει εξαπολύσει το αντιδημοκρατικό σύστημα εναντίων των ερασιτεχνών κειμενογράφων αξιοποιώντας ως πρώτιστο εργαλείο τη «Δημοτική εξουσία», έχουν καταγραφεί κατά καιρούς πολλά και διάφορα, όπως απειλές για διώξεις, αμφισβητήσεις, κατηγορίες για υπερβολές, για δημοσιεύσεις κατασκευασμένες, ακόμη το σύστημα  έφτασε και στο σημείο να κατηγορήσει τα blogs ότι τα video που δημοσιεύονταν από τα Δημοτικά Συμβούλια ήταν αποσπασματικά και προϊόντα επεξεργασίας .

Το κακό όμως δεν σταμάτα εδώ, το κακό το συνεχίζουν με συνέπεια και οι εκλεκτοί συνεργάτες αυτού του συστήματος που είναι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης),υπάλληλοι του Δήμου, μέλη και πρόεδροι συλλόγων, επιχειρηματίες και φυσικά απλοί δημότες.

Σήμερα λοιπόν, όλοι όσοι έχουν την ευκαιρία να ενημερώνεται μέσω του διαδικτύου, ένας αριθμός που μεγαλώνει συνεχώς παρά το γεγονός ότι και στην πόλη μας το ποσοστό τους είναι μικρότερο από αυτούς που διαβάζουν τα μεγάλου κόστος έντυπα του Δήμου, απορούν, ρωτούν και επεξεργάζονται τα κακά για την Δημοτική αρχή νέα.
Αυτό λοιπόν είναι και το πρόβλημα των συστημικών εχθρών της Δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
«Πως είναι δυνατόν…λένε, να χάνουμε τον αγώνα της ενημέρωσης των πολιτών εμείς, που έχουμε περισσότερα χρήματα και διαχειριζόμαστε την εξουσία από αυτούς που οικονομικά δεν έχουν στο ήλιο μοίρα».
Και βέβαια αυτό που τους κάνει να σκέφτονται δημοσίως, οφείλεται απλά στο γεγονός ότι δεν είναι ικανοί να δώσουν από μόνοι τους την απάντηση, αφού έχουν πια φτάσει στο σημείο να πείσουν και τον ίδιο τον εαυτό στο ψέμα τους, ότι ΜΟΝΟ αυτοί είναι οι κάτοχοι της εξ αποκαλύψεως αλήθειας και φυσικά ΜΟΝΟ αυτοί είναι που πρέπει, μπορούν και θέλουν να ενημερώνουν έγκαιρα και έγκυρα τον πολίτη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις και οι πιέσεις των απλών πολιτών, τους τραβάνε από το μανίκι στο δρόμο  όλο και περισσότεροι πρώην ψηφοφόροι τους και τους ρωτούν πράγματα που μόνο τα blogs έχουν γράψει.

Φυσικά αυτό που τους καίει τώρα και ξανά ξύνουν την Π(λ)ΗΓΗ της ενότητας, είναι το θέμα του έλεγχου των παραστατικών της Α΄βάθμιας επιτροπής και τους καίει γιατί δεν μπορούν να στηρίξουν τα αστήρικτα, Επιμένουν ότι δεν προσπάθησαν να συγκαλύψουν το πρόβλημα, ότι εάν υπήρξε μια θεσμική αναλυτική ενημέρωση για τα πάνω από 700.000 € θα εξελισσόταν σε δημόσιο λιθοβολισμό, όμως ευτυχώς για το μέλλον της πόλης  δεν μπορούν να πείσουν κανένα, αφού ένα χρόνο πριν, πάλι αυτά τα blogs, είχαν ασκήσει έντονους προβληματισμούς αλλά και κριτική για την λειτουργία της επιτροπής.
Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη δεν περίμεναν ότι το θέμα θα παρέμενε τόσο χρόνο ψηλά στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών και ότι θα κλόνιζε σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη τους προς τη Δημοτική αρχή.

Μεγάλο λοιπόν το πρόβλημα για τη Δημοτική αρχή και είναι μεγάλο γιατί αν σκεφτούμε, ότι μετά από την εισαγγελική παραγγελία που προσκόμισε η αντιπολίτευση κατηγορώντας ευθέως το Δήμαρχο για απροθυμία στην ενημέρωση του Δημοτικού συμβουλίου, κλονίστηκαν και αυτοί που είχαν πειστεί ότι το πλεόνασμα του Δήμου Γέρακα ήταν προϊόν ορθολογικής διαχείρισης ενώ ταυτόχρονα προστίθενται και αυτοί  που τους εμπιστευτήκαν για την πολιτική ή την κομματική προτίμηση τους. Φαίνεται  ότι οι φωτογραφίες με τον Γ.Α.Παπανδρέου και τον κ. Παπακωσταντίνου που κάποτε να αποτελούσαν καύχημα για το Δήμαρχο, σήμερα να ξεκαθαρίζουν το γιατί πάρθηκαν στο παρελθόν αποφάσεις σε βάρος της Δημοκρατίας.
Θυμίζω ενδεικτικά την άρνηση της πλειοψηφίας να συζητηθούν στο Δ.Σ. οι επιπτώσεις των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου για το Δήμο Παλλήνης ώστε τουλάχιστον να προετοιμαστούμε … όταν μάλιστα αυτό το αίτημα αποτελούσε αίτημα πολιτών, συνοδευόμενο με τις 25 υπογραφές που απαιτεί ο νόμος.
Φτάνοντας στο σημείο σήμερα με μια αξιοζήλευτη κυβίστηση από πλευράς Δημάρχου να φορτώνεται με μεγάλη ευκολία στην κεντρική πολιτική σκηνή το οικονομικό αδιέξοδο που έχει ο Δήμος μας …

Αγαπητοί αναγνώστες αυτή ήταν μια πολύ μικρή αναφορά (θα ακολουθήσουν και άλλες) στην εκτός συστήματος άποψη. 

Εγώ σε αντίθεση με τους συστημικούς αντιδημοκράτες σας καλώ να διαβάζετε τα πάντα και να ανατρέχετε συνεχώς στη πρωτογενή πηγή της είδησης, έχοντας όμως πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που πηγάζει από το λαό ενώ οτιδήποτε άλλο που πηγάζει από τους λίγους και επιβάλλεται στο λαό ΔΕΝ λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Υ.Γ. τα blogs δεν είναι θεσμοθετημένα όργανα, δεν έχουν ούτε μέλη, ούτε καταστατικό, ούτε σφραγίδες, είναι μια προσπάθεια ανθρώπων να καλύψουν το κενό που αφήνει η επίσημη προπαγάνδα που ωραιοποιεί τα έργα της εξουσίας και θάβει τις καταγγελίες των πολιτών…Για αυτό οι ερασιτέχνες κειμενογράφοι κατά κανόνα, διαλέγουν το δύσκολο δρόμο των καταγγελιών ενώ  αφήνουν τα χειροκροτήματα της εξουσίας στους συνεργάτες της…Και μη ξεχνάμε ότι πολύ συχνά κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από συμφέροντα και σκοπιμότητες.            

Γιώργος Αποστολίδης

Ενεργός Πολίτης Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.