Ιταλία : Ποιος είναι ο Μπέπε Γκρίλο και τι λέει


Τον τίτλο του πιο επιτυχημένου λαϊκιστή έχασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού αυτός ανήκει πλέον στον Μπέμπε Γκρίλο. Τον τηλεστάρ κωμικό ο οποίος άρχισε ένα κίνημα διαμαρτυρίας που καλπάζει με δημοσκοπικό ποσοστό ως και 20% στις κάλπες που στήνονται σήμερα και αύριο στην Ιταλία.

Μάλιστα τον Μπέμπε Γκρίλο τον φοβούνται όλοι οι πολιτικοί καθώς βρίζει τους πάντες, δεν συνεργάζεται με κανέναν, νοσταλγεί τη λιρέτα και ψαρεύει ψήφους από κάθε αγανακτισμένο.

Ο Γενοβέζος ηθοποιός έκανε πάταγο όταν διοργάνωσε το πανεθνικό χάπενινγκ V-Day (Vaffanculo Day - «Μέρα του άντε γ….θείτε), με αποδέκτες όλα τα κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Και έχει ήδη χαρακτηριστεί ο πιο αντισυστημικός πολιτικός της Ευρώπης.

Ο Μπέπε Γκρίλο, όπως αναφέρει το Βήμα, έχει υποσχεθεί ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα ανεργίας 1.000 ευρώ για τρία χρόνια, αύξηση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία και τα δημόσια έργα, λιγότερους φόρους για όλους. Και όλα αυτά χωρίς να είναι ο ίδιος υποψήφιος. Θα αρκεστεί να επηρεάζει τους δικούς του από τα παρασκήνια, όπως εξηγεί ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Μιλάνο, Φάμπιο Φρανκίνο.

Μάλιστα ο Γκρίλο λέει ότι θα προωθήσει δημοψήφισμα για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, κάτι που δεν επιτρέπεται βέβαια από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και το Σύνταγμα της Ιταλίας, όπως εξηγεί ο Φίλιπο Τρονκόνι, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.