Θα ρίξουν με ελικόπτερο 2.000 ποντίκια σαν δόλωμα για τα φίδια


Αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται οι κάτοικοι του Γκουάμ, αφού ένα συγκεκριμένο είδος φιδιού απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το οικοσύστημα του νησιού.

 Έτσι οι Αρχές αποφάσισαν να «ψεκάσουν» το νησί με νεκρά ποντίκια ως δόλωμα για τα φίδια. Με τη διαφορά ότι στα νεκρά ποντίκια θα έχουν τοποθετήσει ένα δηλητηριώδες φάρμακο.
Το συγκεκριμένο είδος φιδιού, γνωστό ως brown tree snake, έφτασε κατά λάθος στο νησί του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου με αμερικανικά μαχητικά.

Από τότε έγινε κυριολεκτικά η μάστιγα της περιοχής, αφού έχει εξαφανίσει πολλά είδη πουλιών.

Το όλο σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου με αφετηρία τη στρατιωτική βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στο νησί. Η ζούγκλα γύρω από τη βάση είναι το σημείο που συγκεντρώνεται το συγκεκριμένο φίδι.

Συνολικά θα πέσουν από ελικόπτερα 2.000 ποντίκια. Στόχος δεν είναι να εξολοθρευτεί παντελώς το φίδι, αλλά να μπορέσει να ελεγχθεί ο πληθυσμός του.

Το Γκουάμ αποτελεί μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατακτήθηκε από τους Ιάπωνες, οι οποίοι φέρθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στον πληθυσμό. Απελευθερώθηκε το 1944.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.