Παλλήνη: Απάντηση στον αδύναμο αντιπολιτευτικό λόγο


Γράφει ο Γιώργος Αποστολίδης

Αυτά τα άστοχα κείμενα που βγαίνουν κατά καιρούς και φαντάζουν να έχουν ως στόχο τη Δημοτική αρχή, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελάει ο κόσμος με μια συντηρητική, δεξιόστροφη, παλαιοκομματική, αντιπολιτευτική αντίληψη των συντακτών τους ...
Για ΟΣΟΥΣ δεν ξέρουν από  σχολικά βιβλία, τους ενημερώνω ότι τα βιβλία που χρησιμοποιούν οι Έλληνες μαθητές περιέχουν και ασκήσεις στις σελίδες τους ενώ  οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να τις λύνουν πάνω στο βιβλίο..
Έτσι η μέθοδος που έχουν επιλέξει οι συγγραφείς των σχολικών βιβλίων  καθιστά το βιβλίο μη χρήσιμο για τον επόμενο μαθητή αφού εμπεριέχει τiς λύσεις των ασκήσεων από τον προηγούμενο μαθητή .
Το τραγικό όμως δεν είναι αυτό, αλλά η προτροπή του συντάκτη ενός τέτοιου άρθρου που μεταξύ των άλλων αναφέρει : «να πάτε μέχρι την γείτονα Τουρκία αλλά και τις Ευρωπαϊκές χώρες, να δείτε τα σχολεία τους και τον τρόπο συμπεριφοράς των μαθητών, οι οποίοι φορούν σχολική ενδυμασία (και δεν αναφέρομε σε ποδιές), οι οποίοι σέβονται τα σχολεία τους και ότι υπάρχει σε αυτά κάτι που δείχνει παιδία και όχι αναρχισμό και οπισθοδρόμηση.» (ΕΔΩ ολόκληρο το σχετικό άρθρο)  

Ναι αγαπητέ συντάκτη είναι τραγικό ένας αιρετός στην Τοπική αυτοδιοίκηση  να καταθέτει δημοσίως τέτοιου είδους απόψεις, απόψεις που δεν έχουν καμία πολιτική ή κοινωνική τεκμηρίωση με όποια οπτική γωνία και αν την προσεγγίσεις, ενώ η μοναδική ματιά που θα μπορούσε κάποιος να δει ως ορθή, είναι η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

Δεν προσφέρετε τίποτα κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι στον τόπο μας και τους Δημότες του Δήμου μας όταν για να δικαιολογήσετε την ανυπαρξία σας χτυπάτε το σαμάρι για να πονέσει το γαϊδούρι.

Εμείς οι ενεργοί πολίτες που αγαπάμε τον τόπο μας και δεν ερωτοτροπούμε με τις συνήθειες των Ευρωπαίων τοκογλύφων, αλλά ούτε και με τους γείτονες «Δημοκράτες»  μουσουλμάνους, έχουμε να κάνουμε άλλες προτάσεις.

Προτάσεις που αφορούν π.χ. μια σύγχρονη Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη που θα έχουν πρόσβασή ΟΛΟΙ οι μαθητές του Δήμου Παλλήνης και κανένας πετυχημένος ή αποτυχημένος Δήμαρχος δεν κατάφερε μέχρι τώρα να ιδρύσει.  

Εμείς οι Δημότες αυτής της πόλης δεν θέλουμε να ψηφίζετε ή  να ανέχεστε επιλογές που κοστίζουν εκατομμύρια για να αναβαθμιστούν πλατείες, ούτε θέλουμε να χαλάμε δεκάδες χιλιάδες euro για φιέστες όταν οι μικροί μαθητές δεν έχουν να φάνε στα διαλείμματα…

Εμείς οι πολίτες απαιτούμε τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στις απευθείας αναθέσεις έργων εκατομμυρίων euro από την Δημοτική αρχή και όχι τη σύμφωνη γνώμη των εκπρόσωπων της στην Οικονομική Επιτροπή που αποτελεί και το καλύτερο άλλοθι του Δήμαρχου.

Και για να είμαι εξηγημένος αλλά και για να προλάβω τις γνωστές προβοκατόρικες παρεμβάσεις γνωστών Κυβερνητικών, σε ενημερώνω, ότι  ο σκοπός του κειμένου μου δεν είναι για να υπερασπιστώ τον Δημήτρη Καρκούλια, αφού όλοι σχεδόν οι κατοικούντες στην πόλη γνωρίζουν το χάος των πολιτικών διαφορών μας, αλλά ούτε να αποδυναμώσω το εντελώς αδύναμο κείμενο σου.
Ο μοναδικός μου στόχος είναι να καταθέσω την άποψη ότι μια αδύναμη αντιπολίτευση και χωρίς όραμα  όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών, αλλά αντιθέτως ενισχύει με τον καλύτερο τρόπο την οποία ανάλγητη εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.