Παλλήνη:Η ΔΗΜ.Ο.Σ. αμφισβητεί τον Συμπαραστάτη του Δημότη


Είναι η πρώτη φορά από την εκλογή του κ. Θωμά  Ναστούλη στη θέση του "Συμπαραστάτη του Δημότη" στο Δήμο Παλλήνης που μια Δημοτική παράταξη, που στήριξε μάλιστα και με την ψήφο της, αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του. 

Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία παίρνει θέση  μετά από δυο χρόνια έστω και ως ένα απλό προβληματισμό για το θέμα. 
Εμείς θυμίζουμε ότι η ΔΗΜ.Ο.Σ. στήριξε, με την ψήφο του τότε εκπρόσωπο της κ. Γιώργο Μπουλμπασάκο τον  κ. Θ. Ναστούλη, προκαλώντας αρκετά νωρίς  τις πρώτες εσωπαραταξιακές τριβές. 
Είναι γνωστό ότι αρκετά μέλη της ΔΗΜ.Ο.Σ. είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για την επιλογή ψήφισης της πρότασης του Δημάρχου, που την χαρακτήρισαν ως αυθαίρετη από πλευράς Μπουλμπασάκου, αφού όπως υποστήριζαν δεν ενημερώθηκαν ούτε καν στο καθιερωμένο προσυμβούλιο της παράταξης, για το ότι θα ήταν και αυτό ένα από τα θέματα της ημερήσια διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της επόμενης ημέρας.


Διαβάστε ολόκληρη την Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας για τον Συμπαραστάτη: 

Μετά πολλών επαίνων καθιερώθηκε ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη. Τα ερωτήματα που τέθηκαν για την χρησιμότητα του νέου θεσμού ήταν πολλά. Ωστόσο, η καθιέρωση του Συμπαραστάτη του Δημότη αποτελεί ένα βήμα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίως των ασθενέστερων. 

Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία είχε εκφράσει την άποψη ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη πρέπει να έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και να μην μετατραπεί σε ένα κουτί παραπόνων.

Το θέμα αυτό ανέδειξε στο Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Νούτσου η οποία επεσήμανε ότι μία από τις νομικές του υποχρεώσεις, είναι και η λογοδοσία ενώπιον του κοινωνικού συνόλου με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων που παρουσιάζεται απ΄ τον ίδιο σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μέχρι σήμερα αγνοείται η ετήσια έκθεση η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τα αιτήματα και τις καταγγελίες δημοτών και κυρίως τι έπραξε ο Συμπαραστάτης του Δημότη. Ακόμη ποιες προτάσεις έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.

Τελικά δικαίως τίθεται το ερώτημα: Πως δηλαδή μία έμμισθη θέση έχει καταλήξει αργομισθία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.